L. Linkevičius susitiks su JAV prezidento administracijos pareigūnais

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį išvyksta į Jungtines Valstijas, kur susitiks su Jungtinių Tautų (JT) generaliniu sekretoriumi Antonio Guterresu (Antoniju Guterišu) ir prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracijos pareigūnais.

Ministras Vašingtone planuoja susitikti su JAV valstybės ir gynybos departamentų vadovybe, viceprezidento Mike'o Pence'o (Maiko Penso) nacionalinio saugumo patarėjais, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Vizito metu Niujorke L.Linkevičius dalyvaus Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos debatuose „Tarptautinės taikos ir saugumo išlaikymas: konfliktai Europoje“. Šiuos debatus rengia vasario mėnesį JT Saugumo Tarybai pirmininkaujanti Ukraina, jiems pirmininkaus Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas. Vizito Niujorke metu ministras susitiks ir su naujuoju JT generaliniu sekretoriumi A.Guterresu, su kuriuo aptars aktualiausius tarptautinės darbotvarkės klausimus bei JT kylančius iššūkius.  

Niujorke taip pat numatyti L.Linkevičiaus dvišaliai susitikimai su Ukrainos užsienio reikalų ministru ir JAV prezidento specialiuoju patarėju kibernetinio saugumo klausimais. Taip pat planuojama, kad ministras susitiks su D.Trumpo sudarytos darbo grupės pasiūlymams dėl kibernetinio saugumo ir gynybos parengti pirmininku, buvusiu Niujorko meru Rudy Giuliani (Rudžiu Džiuliani).

Susitikimų metu bus aptartos aktualios transatlantinės darbotvarkės bei dvišalių Lietuvos ir JAV santykių temos: kova su regione ir pasaulyje kylančiomis grėsmėmis, Lietuvos planai stiprinti šalies gynybos pajėgumus, dalyvavimas tarptautinėje koalicijoje prieš terorizmą ir grupuotę „Islamo valstybė“, bendradarbiavimas NATO, energetinio saugumo aktualijos ir ekonominiai ryšiai.

Ministras taip pat susitiks su buvusiu NATO pajėgų Europoje vadu Phillipu Marku Breedlove'u (Filipu Marku Bridlavu) ir buvusiu Aljanso generalinio sekretoriaus pavaduotoju Aleksandru Vershbow (Aleksandru Veršbou). Vašingtone numatyti ministro susitikimai su nevyriausybinių organizacijų vadovais.

Tai bus pirmasis L.Linkevičius vizitas JAV, darbą pradėjus D.Trumpo administracijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių