L. Linkevičius: suprantame JAV oro smūgio Sirijoje būtinumą

Lietuva visiškai supranta Jungtinių Valstijų karinio smūgio Sirijai būtinumą, reaguojant į cheminę ataką, penktadienį pareiškė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Mes suprantame tokių Jungtinių Valstijų veiksmų būtinumą ir pasitikime ta informacija, kurią sąjungininkai mums suteikė“, – BNS sakė ministras.

Pasak jo, Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimas, kurį Vakarai kaltina surengus mirtiną cheminę ataką sukilėlių kontroliuojamose vietovėse, peržengė visas leistinumo ribas.

„Įkalbinėjimai ir įtikinėjimai turi tam tikras ribas, todėl tie veiksmai yra visiškai suprantami. Šiuo atveju surengta tikslinė ataka į bazę, iš kur buvo vykdomas nusikaltimas“, – kalbėjo L.Linkevičius.

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Trampo) sprendimu, JAV penktadienio paryčiais Lietuvos laiku į Sirijos oro bazę paleido 59 sparnuotąsias raketas „Tomahawk“. Vašingtonas mano, kad iš ten antradienį pradėta cheminė ataka, pražudžiusi dešimtis žmonių, įskaitant vaikus.

Sirijos ir Rusijos vadovai JAV ataką pavadino agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
zmogzudziai pateisina save.

donis

donis portretas
ar cia zudyti butina taip pat , kaip buvo butina JAV pajegoms nuzudyti 500 tukstanciu Irako vaiku ? kas abejojate susiraskite youtube Madeleine Albright pasisakyma ta tema . Apgailetina , kad musu klaniniai yra velnio puseje .

vladas lukosevicius

vladas lukosevicius portretas
Kas būtų jei Linkevičiui koks ISIS teroristas ikištų į jo riebų pasturgalį granatą ? O būtų paskelbta cheminė ataka ir tektų puse lietuvos evakuoti .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių