L. Linkevičius: Baltijos šalis ir Švediją sieja bendros vertybės

  • Teksto dydis:

Glaudžiai bendradarbiaujančias Baltijos šalis ir Švediją sieja bendros vertybės ir interesai, teigia užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Jis šeštadienį Švedijos užsienio reikalų ministrės Margot Wallstrom (Margo Valstriom) kvietimu lankėsi Stokholme, kur dalyvavo Švedijos lietuvių, latvių ir estų bendruomenių organizuojamame „Baltijos šalių dienos” kultūriniame renginyje, skirtame šių šalių nepriklausomybių šimtmečiams paminėti, teigiama Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Renginio atidarymo metu L. Linkevičius pasveikino Švedijoje gyvenančią lietuvių bendruomenę, bei latvių ir estų diasporas, pabrėždamas Šiaurės ir Baltijos šalių glaudų bendradarbiavimą, siejamą vienybe laikantis tų pačių vertybių ir demokratijos principų.

„Džiaugiuosi aktyvia ir dinamiška Švedijos lietuvių bendruomene, kuri padeda stiprinti dvišalius Lietuvos ir Švedijos santykius, plėtodama daugiakultūrinius, socialinius, ekonominius, profesinius ir kitokius ryšius tarp mūsų šalių“, – kreipdamasis į susirinkusius lietuvius sakė ministras.

Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimas bei saugumo iššūkiai, su kuriais susiduriama Baltijos jūros regione, aptarti keturšaliame Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Švedijos užsienio reikalų ministrų susitikime.

„Regione susiduriant su esamais geopolitiniais iššūkiais svarbu toliau dirbti skatinant bendradarbiavimą saugumo, kibernetinių, hibridinių grėsmių prevencijos, atsparumo propagandai srityse. Šiose srityse taip pat svarbu stiprinti solidarumą ir tvirtesnę ES ir NATO partnerystę bei plėtoti transatlantinį bendradarbiavimą“, – teigė L. Linkevičius.

Dar artimesnius tiesioginius kontaktus ir bendradarbiavimą tarp Švedijos ir trijų Baltijos valstybių žmonių paskatins Švedijos vyriausybės įsteigtas 30 mln. Švedijos kronų (2,9 mln. eurų) „Šimtmečio fondas“, apie kurį šeštadienį paskelbė M. Wallstrom.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kažkada šalys būdavo kariuomene užiminėjamos, dabar - bankais; vykom nugalėtojui nusilenkt, tik tiek ir yra bendro.

kas

kas portretas
bendro tai swed bankai ir zmoniu triuso pinigai mautinantys juos tai visa /laime/ kad ne savi nes tie numautuir kelnes.....

bet

bet portretas
kiaulė nepasidomėjo kaip ten gyveną lietuviai ,kad kiti dirba nežmoniškas valandas ir gauna maža alga jam nusispjaut kaip ir tulpei katra žadėjo pasidomėt ,aš suprantu kiaulė su tulpė juk jie serga sunkia smegenų liga todėl juos visi puola
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių