L. Linkevičius siūlo svarstyti sankcijų Rusijai griežtinimą, o ne švelninimą

  • Teksto dydis:

Į Europos Sąjungos (ES) susitikimą Liuksemburge atvykęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad nėra jokių priežasčių švelninti sankcijas Rusijai, o Vakarai privalo tęsti spaudimą Maskvai dėl jos veiksmų Ukrainoje.

Ministro vertinimu, praėjusios savaitės susitikimai Milane, kuriuose dalyvavo Rusijos, Ukrainos ir Europos lyderiai, neatnešė jokio persilaužimo sprendžiant krizę, o Rusija nevykdo pažadų atitraukti savo karių.

„Nėra jokio persilaužimo, jokių pokyčių, jokios pažangos, todėl nėra priežasties keisti politiką. Be abejo, nėra jokio klausimo dėl kokių nors sankcijų panaikinimo“, - žurnalistams sakė ministras.

„Mano nuomone, jei situacija ir toliau blogės, turėsime aptarti tolesnį spaudimą, taip pat neatmetant tolesnių sankcijų,“ - kalbėjo L.Linkevičius prieš ES užsienio reikalų ministrų susitikimą.

Vakarai sankcijas Rusijai įvedė dėl Ukrainos Krymo regiono aneksijos ir paramos separatistams Ukrainos rytuose. ES ir JAV kaltina Maskvą pasiuntus karius į Ukrainą ir tiekiant paramą prorusiškiems kovotojams. Rusija kaltinimus neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ozka

ozka portretas
ji reiketu rinkt prezidentu.ekonomika pakiltu iki 1863 metu lygio,neturetumem draugu,butu valstieciu sukilimas...lietuviai visada buvo subinlaiziai.

RUSAS

RUSAS portretas
Su tokiu kvailu snukiu kaip pas linkeviciu reikia ne tik ivesti sankcijas bet ir kara galima pradeti su Rusija

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
Jokios sankcijos neturi buti sumazintos ir net neturi buti diskutuojama apie ju sumazinima, kol Rusija neisves okupacines kariaunos is Krymo. Turi buti uztikrintas Ukrainos teritorinis vientisumas. Taip mano net A.Lukasenka!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių