L. Linkevičius Sanglaudos draugų susitikime: neturėtume kurti dviejų greičių Europos

  • Teksto dydis:

Lietuva negali pritarti siūlymams radikaliai mažinti finansavimą Sanglaudos politikai, nes tai neigiamai atsilieptų Lietuvos regionų socialiniam ir ekonominiam išsivystymui, sakė ketvirtadienį užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Sanglaudos draugų aukšto lygio susitikime.

Lietuvai atstovavęs užsienio reikalų ministras pabrėžė, kad itin svarbu sutarti dėl būsimosios ES daugiametės finansinės programos kaip galima greičiau, idant nevėluotų svarbių Lietuvai projektų įgyvendinimas. Kita vertus, pasak ministro, dar svarbiau yra būsimosios programos kokybė. Labai svarbu toliau įgyvendinti infrastruktūros projektus, užtikrinti Europos Sąjungoje vienodas sąlygas tiek visiems ūkininkams, tiek ir mokslininkams.

„Neturėtume kurti dviejų greičių Europos. Taip pat svarbu pakankamai finansuoti tokias sritis, kaip saugumas ir gynyba, išorinių sienų apsauga, karinis mobilumas. Deramą dėmesį svarbu skirti Europos kaimynystės politikai. Šiandien siunčiame stiprų politinį signalą, pagrįstą aiškiais mūsų argumentais“, - pažymėjo ministras.

Vizito Bratislavoje metu ministras susitiko su Slovakijos užsienio reikalų ministru Miroslavu Lajčaku, su kuriuo aptarė Europos Sąjungos Sanglaudos politikos perspektyvas, derybų eigą dėl daugiamečio Europos Sąjungos biudžeto 2021-2027 metams, kitus europinės darbotvarkės ir tarptautinės politikos klausimus, praneša Užsienio reikalų ministerija.

„Tarptautinė bendruomenė turi pateikti tvirtą atsakymą į nepriimtiną ir provokuojantį Rusijos Federacijos elgesį“, - kalbėdamas apie Rusijos ataką prieš Ukrainos laivus Kerčės sąsiauryje, sakė L. Linkevičius.

Ministrai aptarė Šiaurės, Baltijos ir Višegrado šalių bendradarbiavimą, įskaitant ir tradicinį kasmetinį šių šalių užsienio reikalų ministrų susitikimą. Ateinančiais metais toks susitikimas vyks Vilniuje. L. Linkevičius ir M. Lajčakas pasidalino mintimis apie būsimas susitikimo diskusijų temas, nuo šių metų liepos 1 dienos vykstantį Slovakijos pirmininkavimą Višegrado šalių grupei, kuris tęsis iki ateinančių metų birželio pabaigos.

Lietuvos diplomatijos vadovas, pasak URM pranešimo, taip pat domėjosi Slovakijos planais šiai ruošiantis pirmininkauti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai 2019 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete-suvalkiete

kauniete-suvalkiete portretas
...tikrai ,kad juokas!! Ukrainai duoti ir materialine ir KARINE[pasirodo!] parama pats laikas!! Galime1! OkaiES finansus gali mazinti tai NE NE NE kaip musu socialine gerove? Juokinga kaip matom vistiek ne lietuviu soc gerbuviui o[ lyg butume tranzito stotele]o atiduodam turtingai slaviskai valstybiai,kuri moka "kniaukti "ir kaulyti. mes lietuviai nieko neturim pries turtinga Ukraina---tai te pasidalina tais turtais su musu nuskurdintais lietuviais

juokas

juokas portretas
kokie du greiciai jis jau ir vieno su savo svoriu neiveikia

Kurgi kurgi..

Kurgi kurgi.. portretas
Tiek nuplovė pinigų iš sanglaudos tai negi dabar pritars mažinimui? Nekas pats sau duobės..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių