L. Linkevičius: šaltoji taika su Lenkija nebuvo prasminga

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pastarųjų metų Lietuvos santykius su Lenkija pavadino šaltąja taika, kuri nebuvo prasminga.

Trečiadienį paskelbtame interviu ministras teigė, kad „mes per daug šnekame, kas ir kaip buvo, užuot sutelkę dėmesį į darbus, kurių trejus metus nedirbome“.

„Nieko neveikėme kartu, negalėjome kartu parašyti laiško, kartu pateikti iniciatyvos Europos Sąjungoje. Dabar šie dalykai pradeda kaltis it šviežia žolė. Šaltoji taika buvo nelabai prasmingas mūsų dvišalių santykių laikotarpis“, - dienraščiui „Verslo žinios“ sakė ministras.

„Raginčiau diskutuoti daugiau apie tai, matyti esmę, o tai yra bendradarbiavimas pagal Europos darbotvarkę, taip pat ir saugumo srityje - yra svarbių projektų NATO kontekste. Taip pat energetinis bendradarbiavimas, jungtys, „Via Baltica„, „Rail Baltica“... ar dar vardinti? Paletė tokia turtinga, kad būtų net gėda kalbėti apie ką kita“, - sakė L.Linkevičius.

Šį mėnesį su vizitu Lenkijoje viešėjęs užsienio reikalų ministras L.Linkevičius interviu Lenkijos spaudai atsiprašė dėl 2010 metų balsavimo Seime, kai buvo atmestas siūlymas vardus ir pavardes dokumentuose leisti rašyti lenkiškais, o ne vien lietuviškais rašmenimis. Šis jo žingsnis sulaukė prieštaringų vertinimų Lietuvoje.

L.Linkevičius Lenkijoje vieši ir trečiadienį. Jis Gdanske dalyvauja Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimo ir Vyšegrado grupės šalių užsienio reikalų ministrų susitikime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kaip

o kaip portretas
kitaip, juk valdžioje buvo konservatoriai, tai kaip komuniagos gali taikstytis su dešiniųjų politika lenkų atžvilgiu. o dabar tai šis užsienio reikalų ministras pastatys į vietą lietuvaičius, taip užspęs į kampą lenkiškų rajonų lietuvius, kad jie savoje žemėje vietos neturės. Štai taip bus, gerai tik, kad ilgiau 4 metų šitie lenkų vasalai valdžioje neišsilaikys

praregejimas

praregejimas portretas
Idomu ka reikia baigt ir kokio amziaus sulaukti kad tai tik dabar suprastum.O dar eile su Rusija laukia,tad dar 20 metu durneliai busim o gal trumpiau.

mizantropas

mizantropas portretas
tegu linkevičius netapatina Lietuvos politikos NATO ir ES atžvilgiu ir lenkų rašmenų klausimo. Tai nieko bendro neturintys dalykai, tik išsigandęs tomaševskio grąsinimų (būktai jis atsiskirsiąs nuo trijulės konglomerato) pradėjo pataikauti lenkams ir stumti į neviltį lenkijoje gyvenančius lietuvius. Visi tie NATO, ES planai ir pan. bus vykdomi nori to tomaševskis, ar nenori. Todėl nereikia mulkinti žmonių ir dergti dešiniečių, nes jie tikri Lietuvos tautos atstovai, o ne lenkų tarnai.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių