L. Linkevičius: Rusijos šnipinėjimas Lietuvoje neturėtų stebinti

  • Teksto dydis:

Rusijos šnipinėjimas Lietuvoje neturėtų stebinti, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Neturėtų kažko stebinti ta veikla. Ji vyksta, ir teisėsaugos institucijos dirba savo darbą“, - BNS telefonu iš Moldovos pirmadienį sakė ministras.

„Negali pataisyti santykių tokie dalykai ir tikrai neįneša daugiau pasitikėjimo, bet tai yra tokia, deja, šių dienų realybė“, - pridūrė jis.

Generalinė prokuratūra pirmadienį pranešė, kad praėjusią savaitę Lietuvoje sulaikė šnipinėjimu įtariamą Rusijos pilietį. 1977 metais gimęs asmuo buvo Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) darbuotojas.

Pasak L.Linkevičiaus, Užsienio reikalų ministerija jau tarpininkauja, kad įtariamasis galėtų susitikti su Rusijos konsulu Lietuvoje.

Anot prokuratūros, sulaikytasis bandė „prasiskverbti į Lietuvos valstybei vadovaujančias institucijas, Lietuvos teisėsaugos bei žvalgybos tarnybas“.

Valstybės saugumo departamento teigimu, sulaikydamos rusą institucijos „užkardė eilinį Rusijos žvalgybos tarnybų bandymą prieiti prie tik Lietuvos vadovams žinomos informacijos, siekiant manipuliuoti ir įtakoti Lietuvos sprendimų priėmimo procesus aukščiausiame lygyje“.

Tai jau ketvirtas šnipinėjimo atvejis, apie kurį per mažiau nei metus paskelbė Lietuvos teisėsauga ir žvalgyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip taip

taip taip portretas
Matyt lietuvoj vel pagamino nauja aparata samogonui varyti o rusu snipai nori suzinoti schema aparato.Patys rusai matyt nemoka toki aparata pagaminti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių