L. Linkevičius pirmininkaus JT Saugumo Tarybos debatams

  • Teksto dydis:

Lietuvai pirmininkaujant Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Niujorke pirmininkaus dvejiems Saugumo Tarybos debatams – dėl žurnalistų saugumo ir užsienio teroristų kovotojų.

Trečiadienį L.Linkevičius pirmininkaus atviriems aukšto lygio debatams dėl žurnalistų apsaugos konfliktų zonose, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Atsižvelgdama į vis didėjantį pavojų žurnalistų gyvybėms, Lietuva šiais debatais siekia priminti, kad išraiškos laisvė yra prigimtinė žmogaus teisė ir paraginti pasaulinę bendruomenę imtis veiksmų siekiant užtikrinti žurnalistų ir kitų žiniasklaidos atstovų saugumą. Lietuva rengia Saugumo Tarybos rezoliuciją dėl žurnalistų apsaugos konfliktų zonose.

Debatuose pranešimus skaitys Jungtinių Tautų generalinio sekretoriaus pavaduotojas Janas Eliassonas (Džanas Eliasonas) ir nevyriausybinės organizacijos „Reporters Without Borders“ generalinis sekretorius Christophe‘as Deloire‘as (Kristofas Deluaras).

Lietuva su Europos Sąjungos Tarybai šiuo metu pirmininkaujančia Latvija atvirų debatų paraštėse taip pat organizuos renginį „Žurnalistų apsauga ir žiniasklaidos laisvė – tvarios ateities raktas“.

Penktadienį L.Linkevičius pirmininkaus ministrų lygio susitikimui, skirtam Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijos dėl užsienio teroristų kovotojų praktinio įgyvendinimo iššūkiams aptarti. Susitikime ketinama ieškoti bendrų būdų kovojant su teroristų keliamomis grėsmėmis. Šio renginio metu ketina priimti pirmininkaujančio pareiškimą – rezoliucijai prilygstantį dokumentą, kurio nuostatos įpareigoja visas Jungtinių Tautų nares.

Niujorke taip pat numatytas ministras susitikimas su J.Eliassonu, per jį bus aptarti konflikto Ukrainoje ir Artimuosiuose Rytuose, migracijos Viduržemio jūroje bei kitus aktualius tarptautinės darbotvarkės klausimus.

Su verslininku ir filantropu George‘u Sorosu (Džordžu Sorošu) ministras aptars bendradarbiavimo su šiemet dešimtmetį Lietuvoje mininčiu Europos humanitariniu universitetu galimybes.

Lietuva nenuolatine Saugumo Tarybos nare tapo 2014 metų sausio 1 dieną dvejų metų laikotarpiui. Gegužės mėnesį Lietuva antrą ir paskutinį kartą per savo 2014–2015 m. narystę pirmininkauja Saugumo Tarybai.


Šiame straipsnyje: Linas LinkevičiusdebataiJT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių