L. Linkevičius pagerbė Hirošimos atominio sprogimo aukų atminimą

  • Teksto dydis:

Japonijoje viešintis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sekmadienį lankėsi Hirošimos taikos memoriale, kur pagerbė atominio sprogimo aukų atminimą.

Ministras susitiko su sprogimą išgyvenusia Keiko Ogura, kuri buvo aštuonerių, kai Hirošimą nuo žemės paviršiaus nušlavė atominė bomba. Ji papasakojo apie daugybę sunkumų, kuriuos patyrė išgyvenę Hirošimos žmonės, ir ragino pasaulio vadovus dėti visas pastangas, kad tai daugiau nepasikartotų.

L.Linkevičius pažymėjo, kad Lietuva, išgyvenusi ne vieno karo baisybes, puikiai supranta karo sukeliamas kančias ir remia Japonijos bei kitų valstybių pastangas siekti taikos pasaulyje, teigiama Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Ministras taip pat padėjo gėlių vainiką prie paminklo atominio sprogimo aukoms atminti.

Lietuvos užsienio reikalų ministro vizito proga Hirošimos Taikos parko centrinėje aikštėje sekmadienį buvo iškelta Lietuvos trispalvė.

L.Linkevičiaus vizitas Japonijoje tęsis iki trečiadienio.


Šiame straipsnyje: Linas LinkevičiusHirosima

NAUJAUSI KOMENTARAI

kiauliau- komjaunuoli

kiauliau- komjaunuoli portretas
juk tai tawo ponu darbas kuriems tarnauji ...

Kęstas

Kęstas portretas
Sovietinė propaganda nepriklausomoje Lietuvoje: „Mūsų jauna, stipri ir gabi kariuomenė yra visada pasirengusi prireikus apginti Tėvynę.“, – žiniasklaidai išplatintame pranešime cituojamas paskutinę pratybų operaciją stebėjęs krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis. Apginti nuo ko? Jei nuo rusų, tai apginti kaip? Amerikiečiai atvirai sako, kad neturi gynybos priemonių nuo branduolinėmis galvutėmis ginkluotų raketų, nes jei viena tokia raketa praeina, tai jau užtenka, o šansas, kad tokia raketa praeina, yra labai didelis. Ar Lietuva turi geresnę gynybą, negu amerikiečiai? Liūdna skaityti. Sovietinių laikų propaganda vėl kartojama Lietuvoje. Ar tam mes kovojome už nepriklausomybę, kad valdžia ir vėl tik meluotų mums? Daugiau apie tai - guglinant žodžius, kuriuos jau žinote.

Anonimas

Anonimas portretas
O kas tą bombą numetė ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių