L. Linkevičius pabrėžia, kad kariaujančios šalys turi saugoti vaikus

  • Teksto dydis:

Niujorke besilankantis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį su Jungtinių Tautų (JT) generalinio sekretoriaus specialiąja atstove vaikų ginkluotuose konfliktuose klausimais Leila Zerrougui (Leila Zerugi) aptarė vaikų apsaugą kariniuose konfliktuose, atsakomybės už nusikaltimus prieš vaikus užtikrinimą.

„Tarptautinė bendruomenė turi moralinę pareigą siekti, kad visos kariniame konflikte dalyvaujančios šalys, įskaitant valstybinius ir ginkluotus nevalstybinius subjektus, įsipareigotų saugoti vaikus“, - sakė L.Linkevičius.

Ministras dėkojo JT atstovei už jos aktyvų vaidmenį vertinant vaikų padėtį kariniuose konfliktuose ir primenant tarptautinei bendruomenei pareigą saugoti vaikus.

Pasak URM, civilių, ypač moterų ir vaikų, apsauga karinių konfliktų metu yra vienas iš Lietuvos nenuolatinės narystės JT Saugumo Taryboje prioritetų. Lietuva JT Saugumo Taryboje aktyviai kelia vaikų ginkluotuose konfliktuose apsaugos, ypač kovos su smurtu prieš vaikus, vaikų karinio išnaudojimo, mokyklų naudojimo kariniams tikslams ir atsakomybės už šiuos nusikaltimus užtikrinimo klausimus.

Lietuva yra išrinkta nenuolatine Saugumo Tarybos nare 2014-2015 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
o kiek jis apsaugojo suknistas komjaunuolis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių