L. Linkevičius pabrėžė Rusijos sukeltų konfliktų Europoje pavojus

  • Teksto dydis:

Niujorke viešintis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius vasario 21 dieną dalyvavo Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos atviruose debatuose konfliktų Europoje klausimais.

Susitikimą pradėjęs Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas kartu su JT Generaliniu Sekretoriumi Antonio Guterresu, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Generaliniu Sekretoriumi Lamberto Zannier, Europos Sąjungos ir kitais aukšto lygio atstovais aptarė konfliktų Europoje priežastis, keliamas grėsmes tarptautinei taikai ir saugumui bei būdus joms atremti.

Savo pasisakyme L. Linkevičius pripažino, kad pasibaigus Šaltajam karui ideologinės priešpriešos Europoje išliko, o Rusijos sukelti įsisenėję konfliktai Padniestrėje, Kalnų Karabache, Gruzijoje ir besitęsianti karinė agresija prieš Ukrainą yra kryptinga Rusijos užsienio politikos strategija, kelianti grėsmę ne tik Europos, bet ir globaliam saugumui.

„Konfliktai Europoje turi būti sprendžiami išnaudojant visas tarptautinių ir regioninių organizacijų galimybes, taip pat diplomatinio spaudimo priemones agresoriui, įskaitant sankcijas“, – sakė L. Linkevičius.

Vasario mėnesį Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai pirmininkaujanti Ukraina atvirus debatus konfliktų Europoje klausimais surengė, siekdama dar kartą sugrįžti prie karo Ukrainoje klausimo. Rusijos ir jos remiamų grupuočių karo veiksmai Rytų Ukrainoje bei Krymo okupacija tebesitęsia, Minsko susitarimų nuostatos neįgyvendinamos. Beveik ketverius metus trunkanti Rusijos agresija prieš Ukrainą pareikalavo daugiau kaip 10 tūkst. gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

koks

koks portretas
tu /politikas/ kad giedi ta pacia giesme ir nematai placiau nes is esmes esi aklas ir kitu pavoju neizvelgi nes spec t. daugiau zino kur kas o tu teritoriju istroske visi grobuonys tik skirtingai okupuoja juk cia rusai ir eina /na prolom/ o kiti daro gudriau ir zarijas zarsto svetimom rankom ir laikas buvo suprasti...

janis

janis portretas
kiek laiko dar jisai tredalios? tai kodel neatleka savo pareigu ir neina taikios kalbos su rusija ? klika kaip boba -nusibodo

...

... portretas
O kaip dėl LL pavojaus?..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių