L. Linkevičius: lyderystės stoka – didžiausias šių dienų Europos iššūkis

  • Teksto dydis:

„Neturime kito pasirinkimo, kaip prisiimti atsakomybę už ES ateitį – įkvėpimo ieškokime ES sėkmės istorijose, o krizes paverskime naujomis galimybėmis. Būtina aiški lyderystė ir stiprus ryšys su visuomene“, – Romos sutarties 60-mečio konferencijoje sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Pripažindamas susivienijusios Europos indėlį į taikos ir gerovės užtikrinimą, ministras pažymėjo poreikį efektyviai spręsti šios dienos iššūkius, ypač užtikrinant mūsų visų saugumą – tiek Europos Sąjungoje, tiek už jos sienų, ES kaimynystėje.

Ministras dalyvavo penktadienį, kovo 17 d., Seime vykstančioje tarptautinėje konferencijoje „60 metų Romos sutarčiai: nauja pradžia Europai“.

Konferenciją organizavo Lietuvos Respublikos Seimas, Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, Europos Komisijos atstovybė ir Europos Parlamento informacijos biuras Lietuvoje.

Dalyviai iš  Lietuvos ir ES valstybių narių, politikai, ES institucijų, akademinių centrų, visuomenės atstovai dalinosi įžvalgomis apie tolesnę ES raidą ir kaip ES galėtų efektyviau atsakyti į žmonių lūkesčius, užtikrinti visų gerovę ir saugumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu

pritariu portretas
Komsomolo lyderis turi puikios sovietinės lyderystės patirties, dalijasi nevaržomai :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių