L. Linkevičius: Lietuva ir JAV tęs bendradarbiavimą kovoje su grėsmėmis

  • Teksto dydis:

Lietuva pasiryžusi tęsti glaudų bendradarbiavimą su JAV kovoje su grėsmėmis regione ir pasaulyje, teigia užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. Vašingtone susitikęs su JAV Valstybės sekretoriaus pavaduotoju Johnu J. Sullivanu (Džonu Salivanu), ministras kartu pabrėžė ir energetinio bendradarbiavimo svarbą.

„Lietuva didelį dėmesį skiria energetinio saugumo stiprinimui, dujų tiekimo diferencijavimui bei siekia galimybės įsigyti daugiau suskystintų gamtinių dujų iš JAV“, – rašoma Užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešime.

L. Linkevičius įvertino JAV skiriamą paramą Lietuvos gynybos ir saugumo užtikrinimui ir akcentavo Lietuvos įsipareigojimus stiprinti nacionalinius gynybos pajėgumus, šalies atsparumą grėsmėms ir pasiryžimą toliau kartu su JAV dalyvauti kovoje su terorizmu.

Penktadienį vykusiame susitikime aptartos Baltijos regiono saugumo grėsmės, NATO sprendimų įgyvendinimas, parama Ukrainai, sankcijų Rusijai išlaikymas ir naujų įvedimas, Lietuvos ir JAV ekonominis bendradarbiavimas.

Ministras L. Linkevičius Vašingtone dalyvauja atsisveikinimo su JAV senatoriumi Johnu McCainu (Džonu Makeinu) reginiuose.

81-erių Vietnamo karo veteranas, parlamentaras J. McCainas praėjusį šeštadienį mirė pralaimėjęs kovą su smegenų vėžiu. Senate jis dirbo ilgiau kaip tris dešimtmečius.

Parlamentaras pasisakydavo už papildomas Jungtinių Valstijų saugumo garantijas Lietuvai ir kitoms Baltijos jūros regiono šalis, ragino Lietuvoje nuolat dislokuoti JAV karius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

natalija

natalija portretas
BET TAM MAKEINO ZUDIKO GERBEJUI LIKO SUDA MALTI TIK TRYS MENESIAI LINKEVICIAU STOK I JAV ARMIJA IR KARIAUK AMERIKONAI VIS KARIAUJA SU TAIS KAS TURI NAFTOS

Kaunas

Kaunas portretas
Palaikau Linkevičių. Šaunuolis! Sėkmės! P.S.: "duskit" putkoSS fufaikiniai! Lietuviai vatnikų komentarus lengvai atsirenka ;) Toks vatagalvių "putojimas" tai indikacija, kad judama teisinga kryptim.

LT

LT portretas
Kaip moteris pagimdo tokius ? Kodėl Diėvas daleidže?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių