L. Linkevičius lankysis Vokietijos Heseno žemėje

  • Teksto dydis:

Vasario 22-23 dienomis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius lankysis Vokietijos Heseno žemėje.

Vizito metu ministras atidarys Lietuvos garbės konsulatą Frankfurte prie Maino, aplankys lietuviškąją Vasario 16-osios gimnaziją, susitiks su jos vadovybe, Vokietijos lietuvių bendruomene ir Lietuvos garbės konsulais bei dalyvaus Valstybės atkūrimo proga gimnazijoje surengtame renginyje.

Lietuvą ir Heseno žemę sieja stiprėjantis ir daug potencialo turintis ekonominis bendradarbiavimas finansinių technologijų, gyvybės mokslų, skaitmeninimo ir transporto srityse.

Heseno žemė taip pat svarbi Lietuvos kovų už nepriklausomybę laikotarpiui po II-jo Pasaulinio karo. Iš Vysbadene esančios JAV karinės oro pajėgų bazės 1950 metų spalio 3 dieną pakilo lėktuvas, kuris į Lietuvą parskraidino vieną žymiausių Lietuvos partizanų - Juozą Lukšą-Daumantą (Skirmantą) ir du jo bendražygius - Klemensą Širvį-Sakalą ir Benediktą Trumpį-Rytį. 1951 metų balandžio 18 dieną iš Vysbadeno pakilo lėktuvas su kitais dviem Lietuvos partizanais - Jonu Kukausku-Dzykiu ir Julijonu Būtėnu-Margiu.

Vizito metu taip pat vyks susitikimai su Heseno žemės ministru pirmininku Volkeriu Bouffieriu bei parlamento pirmininku Borisu Rheinu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha

Cha cha portretas
Komjaunuolis parsas Varo paesti sniceliu bratvurstu ir pagerti alaus.lietuvos ubagai uz tai sumo ka.tikiuosi kad ji kas nors sumedzios,nes jis tikrai Afrikaner sernu Mara pernesa po Europa.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių