L. Linkevičius kviečia NATO kolegas skirti daugiau dėmesio Ukrainai, Sakartvelui

  • Teksto dydis:

Laikinai pareigas einantis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius prašo NATO sąjungininkų glaudžiau bendradarbiauti su Ukraina ir Sakartvelu.

Kaip informavo Užsienio reikalų ministerija, trečiadienį L. Linkevičius šią poziciją Lietuvos, Čekijos, Latvijos ir Slovakijos vardu išsakė NATO užsienio reikalų ministrų nuotolinio susitikimo sesijoje, skirtoje Juodosios jūros regiono ir Kinijos keliamoms problemoms aptarti.

Pasak ministerijos, Lietuvos diplomatijos vadovas pristatė Lietuvos iniciatyva parengtą 13-os bendraminčių šalių laišką, kuriame kviečiama išlaikyti deramą dėmesį NATO atvirų durų politikai.

„Esame tvirtai įsipareigoję padėti Ukrainai ir Sakartvelui integracijos į euroatlantinę bendriją kelyje.  Norime paskatinti ieškoti sprendimų, kurie sustiprintų ne tik mūsų partnerių, bet ir mūsų pačių saugumą“, – sakė L. Linkevičius.

Diskusijoje taip pat dalyvavo Ukrainos ir Sakartvelo užsienio reikalų ministrai.

Aptarti Kinijos keliamus iššūkius buvo pakviesti NATO partneriai Azijos-Ramiojo vandenyno regione, Švedija, Suomija ir Europos Sąjungos Vyriausiasis įgaliotinis Josepas Borrellis (Džozefas Borelis).

Dėl koronaviruso pandemijos NATO užsienio reikalų ministrų susitikimas jau antrą kartą šiais metais organizuojamas nuotoliniu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ANUPRAS

ANUPRAS portretas
Ali ,komjaunuoliai buvo vadinami ''neramių širdžių karta''

ALGIS

ALGIS portretas
RŪPINKIS L I E T U V A , O NE VISAI KITAIS , MOKI TIK LIEŽUVIU MALT .

Anonimas

Anonimas portretas
O kaip Azerbaidžianas ir Kalnų Karabachas ? Kaip Armenija ? Kaip čiukčiai šiapus Aliaskos?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių