L. Linkevičius JAE dalyvavo saugumo forume

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) dalyvavo Sir Bani Yas forume.

Kasmetinio aukšto lygio Jungtinių Arabų Emyratuose vykstančio forumo tikslas – diskusijos saugumo Artimųjų Rytų regione klausimais. Renginyje dalyvauja esami ir buvę Artimųjų Rytų, Europos, Afrikos, Amerikos ir Azijos užsienio reikalų ministrai, tarptautinės politikos ekspertai, verslo lyderiai. Forumas organizuojamas kartu su JAV veikiančiu Strateginių studijų centru (CSIS), pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Šiais metais forumo dalyviai diskutavo apie Jungtinių Amerikos Valstijų užsienio politikos perspektyvas, sankcijų Iranui atšaukimo pasekmes, kovą su „Islamo valstybe“ ir terorizmu, Turkijos vaidmenį regione, Artimųjų Rytų taikos procesą ir kitomis temomis.

Lapkri čio 18–20 dienomis vykusio forumo paraštėse L.Linkevičius susitiko su JAE užsienio reikalų ministru, forumo šeimininku šeichu Abdullah bin Zayedu Al Nahyanu. L.Linkevičius per susitikimą paminėjo būtinybę keistis aukšto lygio vizitais ir pakvietė JAE užsienio reikalų ministrą atvykti į Lietuvą. Ministras pristatė Lietuvos verslo galimybes ir pasiūlė aktyviau bendrauti gyvybės mokslų, informacinių technologijų, lazerių gamybos ir kitose srityse.

Taip pat priminta Lietuvos žemės ūkio produkcijos gamintojams svarbi JAE sertifikatų mėsai ir kiaušiniams iš Lietuvos problema. JAE ministras susidomėjo investicijų, turizmo, oro susisiekimo, mokslo, inovacijų ir studijų galimybėmis Lietuvoje. L.Linkevičius paragino JAE greičiau pasirašyti susitarimą dėl ekonominio ir techninio bendradarbiavimo.

Forumo metu susitikę Lietuvos ir Alžyro užsienio reikalų ministrai L.Linkevičius ir Ramtane Lamamra aptarė dvišalius santykius ir jų vystymo perspektyvas. Per susitikimą atkreiptas dėmesys į didėjantį Lietuvos įmonių susidomėjimą Alžyro rinka ir aptarti lietuviškos mėsos ir jos produktų, pieno ir jo produktų eksporto į Alžyrą autorizavimo klausimai.

Pokalbyje su Azerbaidžano užsienio reikalų ministru Elmaru Mammadyarovu L.Linkevičius aptarė šios šalies pastangas suartėti su Europos Sąjunga ir strategiškai reikšmingą Azerbaidžano vaidmenį ES energetiniam saugumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir ko jis ten važiavo?

Ir ko jis ten važiavo? portretas
Ten niekas į jį rimtai nežiūrėjo. Žmogus, kuris toliau savo nosies nemato, varo "sankcijos Rusijai"...Tuo tarpu, protaujantys politikai, jau kalba kita kalba - apie bendradarbiavimą..."Lankstus" mūsų ministras. Dė to ji ir dar vienai kadencijai paliks...Tik ar turėsime naudos? Kas po to su juo kalbės? Nebent Ukraina...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių