L. Linkevičius įvardijo vieną svarbiausių šiųmetinių darbų

Santykių su Rytų partnerėmis stiprinimas išliks vienu svarbiausių darbų ir šiemet, LRT RADIJUI sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Anot L. Linkevičiaus, klausimai, apie kuriuos bus diskutuojama 2016 m., išlieka tie patys. Jis įvardija, kad šiemet aktuali bus ne tik migracijos problema, bet ir Jungtinės Karalystės ketinimai rengti referendumą dėl išstojimo iš Europos Sąjungos (ES) bei šios šalies keliamos sąlygos.

„Neturėtume pamiršti ir krizės Graikijoje, euro zonoje. Gal tai kiek užsimiršo kitų įvykių fone. Mūsų tikslas – kad iš akiračio nedingtų ir tokie klausimai, kaip Rusijos agresija prieš Ukrainą. Be jokios abejonės, tuos klausimus nagrinėsime. Bus priimti sprendimai dėl sankcijų peržiūros, reikės įvertinti situaciją. Apskritai, jei kalbėtume apie Rytų partnerystės šalis, mūsų indėlis ir įdirbis tikrai visų pripažintas. Neketiname sumažinti apsukų. Tais klausimais domėsimės ir ateityje“, – tikina užsienio reikalų ministras.

Vertindamas Lietuvos energetiką ir ekonomiką, L. Linkevičius akcentuoja, kad šias sritis reikia vertinti užsienio įvykių, šalies saugumo kontekste.  „Energetikos projektai ir strateginiai projektai irgi lemia šalies savarankiškos raidos vystymąsi. Iš tikrųjų tie įvykiai, kurie praėjusių metų pabaigoje paženklino labai svarbų etapą energetikos nepriklausomybėje, ypač pradėtas elektros jungčių darbas, rodo tik pradžią. Dideli darbai laukia ir ateityje“, – sako ministras.

Jis priduria, kad projektai, įtraukti į visai ES svarbių projektų sąrašą, turės būti intensyviai vykdomi, o Baltijos šalių vieninga pozicija tikrai bus ne paskutinėje vietoje. Anot L. Linkevičiaus, tarptautinės, diplomatinės pastangos bus labai svarbios.

ES Rytų partnerystės programoje dalyvauja šešios buvusios Sovietų Sąjungos valstybės: Armėnija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Gruzija, Moldova ir Ukraina. Partnerystė pradėta 2009 m. Ji sukurta siekiant šiose šalyse remti politines, socialines ir ekonomines reformas.

Užsienio reikalų ministras svarbiausius praėjusių ir šių metų darbus aptars antradienį rengiamoje metinėje spaudos konferencijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras  portretas
kiekvienas žmogus,ypač tarnautojas, vienu ar kitu klausimu privalo turėti savo nuomonę[blogą,ar gerą- priklausomai nuo jo išminties ir profesionalumo],pagal tai vertinamas jo darbas ir išprusimas.LIAUDYJE YRA SAKOMA:-žmogus be savo nuomonės-VĖJO BOTAGAS. Ministrui linkiu nepasiduoti kitų neprofesionalioms ir nereikšmingoms nuomonėms.

rupintojelis

rupintojelis portretas
kitu draugas jau ir dirbti prades pasaulio pabaiga komunistai dirba

taigi

taigi portretas
Įsijautė , esą vos ne pabalio Kerris ,o iš tikro tik parsidavęs meitelis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių