L. Linkevičius: išpuolis Miunchene galėjo būti „grandininė reakcija“

  • Teksto dydis:

Penktadienį 18-mečio įvykdyto išpuolio Miunchene nereikėtų sieti islamistų vykdytais veiksmais, tai galėjo būti pastarojo meto kruvinų veiksmų Europoje pažadinta „grandininė reakcija“ sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Tai yra dramatiškas aktas ir tragedija, tai įnešė tam tikrą paniką. Mes smerkiame šį įvykį“, - BNS šeštadienį sakė užsienio reikalų ministras.

Išpuolis Miunchene, nusinešęs mažiausiai 9 įvykdytas po praėjusią savaitę 84 gyvybes nusinešusių žudynių Nicoje, šią savaitę kirviu ir peiliu ginkluotas jaunuolis siautėjo Vokietijos traukinyje. Miuncheno policijos vadovai sieja šį išpuolį ir su žudiko Anderso Behringo Breiviko (Anderso Beringo Breiviko) egzekucija, įvykdyta lygiai prieš penkerius metus. L.Linkevičius pažymi, kad tai „gali būti visiškas atsitiktinumas“ ir kad egzekucijos su islamistiniais išpuoliais nesieja pati Miuncheno policija.

„Dažnai būna, kad tokie beprotiški, be jokio pagrindimo veiksmai pažadina grandininę reakciją. Tikrai nereikėtų sieti to su islamistų akcijomis, į vieną lentyną sukrauti. Bet kuriuo atveju, tai yra didžiulė tragedija“, - sako jis.

Ministras pareiškė užuojautą Vokietijos užsienio reikalų ministerijai, nukentėjusiems, žuvusiųjų šeimoms.

Pasak jo, duomenų apie nukentėjusius lietuvius nėra.

Miunchene gyvenimas pamažu grįžta į normalią vagą - atstatytas viešasis transportas, Lietuovos užsienio reikalų ministerija šeštadienį kiek sušvelnino rekomendacijas Lietuvos piliečiams ir nesiūlo nevykti į Miuncheną, tačiau toliau ragina likti budriais ir sekti vietos valdžios rekomendacijas.

Irano ir Vokietijos pilietybes turintis 18-metis per žudynes penktadienį judriame Miuncheno prekybos centre „Olympia“ nušovė 9 žmones, dar bent 16 asmenų buvo sužeista. Vėliau jis nusišovė pats. Miuncheno policijos vadas Hubertus Andrae (Hubertas Andrė) sako, kad nėra „visiškai jokių požymių“ dėl galimų jaunuolio sąsajų su islamistais, tačiau įžvelgė „akivaizdų ryšį“ su lygiai prieš penkerius metus Norvegijoje ultradešiniųjų pažiūrų žudiko Anderso Behringo Breiviko (Anderso Beringo Breiviko) vykdytu išpuoliu, kai jis nužudė 77 žmones.

Išpuolis Miunchene vyko praėjus kiek daugiau nei savaitei po to, kai Prancūzijos pietiniame Nicos mieste numanomas islamo ekstremistas nukreipė sunkvežimį į švenčiančius Bastilijos paėmimo dieną bei nužudė 84, sužeidė daugiau kaip 300 žmonių.

Pirmadienį toje pačioje Bavarijos žemėje peiliu ir kirviu ginkluotas paauglys afganas siautėjo viename traukinyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAS

VYTAS portretas
OT KAD TAM storuliui,koks islamistas lašinius nuleistu,gal mažiau Š....maltu.Seniai,dar nuo jaunystės pažystu,ne bachūras buvo,bet teliukas.Vėliau iki kia....lindo komsomolan,laižė pirmiems komunistams rūras,bet apdirbus CŽV pkeitė spalvas.Dabar baisiai bijo raudonos,antifobija.Visi išdavikai,kurie uoliai tarnavo komunistiniam sojūzui,turėtu iš valstybės valdymo išmesti,nes tuo metu jie tik vogt,kombinuot mokėjo ir tą praktiką pritaikė LIETUVAI IR TODĖL ESAME UBAGŲ KRAŠTAS.MANO NUOMONĖ.

Tai

Tai portretas
kad į Vilnių dar neparsivežė.

Kaži

Kaži portretas
Kaži ar tas aštuoniolikmetis rik šiaip sau žudė, neturėdamas ,įsipareigojimų islamistams...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių