L. Linkevičius: glaudus Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimas neturi alternatyvų

  • Teksto dydis:

Glaudus Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimas neturi alternatyvų, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, penktadienį susitikęs su Lenkijos prezidento kanceliarijos valstybės sekretoriumi Krzysztofu Szczerskiu (Kšištofu Ščerskiu).

„Lietuva ir Lenkija yra artimiausios kaimynės bei strateginės partnerės, turinčios daugybę bendrų interesų ir iššūkių, todėl glaudus šalių bendradarbiavimas neturi alternatyvų“, - rašoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

K.Szczerskis dalyvauja Trakuose vykstančiame saugumo politikos ekspertų neformaliame „Sniego susitikime“.

Jis su Lietuvos diplomatijos vadovu aptarė dvišalį bendradarbiavimą, su lenkų tautinės mažumos padėtimi Lietuvoje susijusius klausimus, Europos Sąjungos darbotvarkę, saugumo politiką ir energetinį saugumą, santykius su Rusija, padėtį Ukrainoje, Rytų partnerystės politiką.

Be kitų dalykų, susitikime buvo pabrėžta Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo energetikos ir transporto srityse svarba.

„Bendradarbiavimas su Lenkija labai svarbus siekiant Baltijos šalių elektros sistemos sinchronizacijos su kontinentinės Europos tinklais bei siekiant maksimaliai efektyviai išnaudoti projektą „Rail Baltica“, taip pat svarbu tęsti dujų jungties projekto įgyvendinimą“, – sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Jis sausio 20 dieną lankysis Varšuvoje. L.Linkevičius atsakydamas į Seimo narių klausimus dėl šaltų santykių su Lenkija ketvirtadienį teigė, kad darys „viską, kas įmanoma, kad perkrautume tuos santykius“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
... ir vis vien paskui pagalbos sulauksim iš Rusijos.

kaip

kaip portretas
paaiskint sia /draugyste/? kuomet /dviracio zinios pliekia lenkus o p linkevic glebesciuojasi? ar tai toks /zaidimas/ ar nevykes jumoras?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių