L. Linkevičius davė atkirtį Rusijos atstovo „pamokymams“

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, dalyvaudamas Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos debatuose dėl tarptautinės teisės vaidmens, siekiant užtikrinti tarptautinę taiką ir saugumą, pabrėžė, kad tarptautinių nuostatų nesilaikymas kelia rimtą iššūkį tarptautinei taikai ir saugumui bei sukelia ilgalaikius, įšaldytus konfliktus.

Atkreipdamas dėmesį Rusijos atstovų pasisakymus apie tarptautinės teisės normų laikymosi svarbą, L. Linkevičius akcentavo, kad Rusijai nederėtų moralizuoti tarptautinei bendruomenei. Užsienio reikalų ministras priminė ne tik apie ilgus metus besitęsiančius konfliktus Moldovoje ir Gruzijoje, bet ir apie visiškai tarptautinės teisės normas pamynusią Rusijos vykdomą Krymo okupaciją ir aneksiją.

Ministras savo pasisakymuose taip pat pažymėjo, kad tik stipri ir efektyviai veikianti Saugumo Taryba gali tinkamai reaguoti į šiuolaikinius saugumo iššūkius ir užtikrinti demokratinius procesus.

L. Linkevičius pabrėžė, kad nebaudžiamumo panaikinimas ir teisingumas masinių nusikaltimų aukoms yra vienas iš svarbiausių elementų, siekiant taikos ir saugumo užtikrinimo. „Teisingumas negali būti vetuojamas, juo negali būti manipuliuojama. Tik veto teisės ribojimas genocido, karo nusikaltimų, nusikaltimų žmoniškumui atveju leistų Saugumo Tarybai efektyviau reaguoti į nuolat iškylančias tarptautines krizes“.

Gegužės 17 dieną L. Linkevičius Lenkijos prezidento Andrzejaus Dudos kvietimu dalyvavo atviruose JT Saugumo Tarybos debatuose dėl tarptautinės teisės vaidmens, siekiant užtikrinti tarptautinę taiką ir saugumą.

Tarptautinės teisės nuostatų laikymasis ir atsakomybės taikymas už tarptautinio masto nusikaltimus yra vienas iš Lietuvos prioritetų Jungtinėse Tautose. Šiam klausimui Lietuva ypatingą dėmesį skyrė ir savo nenuolatinės narystės Saugumo Taryboje metu 2014-2015 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Kas meitėlį maitina, tas ir kriuksėjimą užsako"...

Realybė

Realybė portretas
Ką gi daugiau gali pasakyti JAV vasalas. Juk prisiminti Jugoslavijos jis negali. Juk ten JAV ir taip vadinama tarptautinė visuomenė sudraskė į gabalus vlstybę. Iš vienos padarė penkias. Nėreikėjo JAV laužyti Tarptautines normas. Rusams Linkevičiaus kauksėjimas nieko nereiškia. Tad tas blusos atkirtis apgailėtinas.

Kinai pola

Kinai pola portretas
O kas įleido nuopezas į šį dar gana padorų portalą?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių