L. Linkevičius Briuselyje dalyvaus ES Užsienio reikalų tarybos posėdyje

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį Briuselyje dalyvaus Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų tarybos (URT) posėdyje.

URT darbotvarkėje, pasak Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, numatyta ministrų diskusija dėl Moldovos, Artimųjų Rytų taikos proceso ir Venesuelos.

Artėjant parlamento rinkimams Moldovoje, ministrai aptars politinę situaciją šalyje, Asociacijos susitarimo įgyvendinimą, ES pagalbą vykdant reformas ir kitus aktualius klausimus.

Ministrai diskutuos dėl ES vaidmens Artimųjų Rytų taikos procese. Į gruodžio ir sausio mėnesiais URT darbotvarkes įtraukus neformalius susitikimus su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu ir Palestinos prezidentu Mahmoudu Abbasu, pirmadienį kalbėtis Artimųjų Rytų regiono klausimais ministrai susitiks ir su Palestinos, Egipto, Maroko, Jordanijos, Saudo Arabijos, Jungtinių Arabų Emyratų užsienio reikalų ministrais bei Arabų Lygos generaliniu sekretoriumi.

Ministrų diskusija dėl Venesuelos vyks pirmą kartą po to, kai lapkričio mėnesį ES įvedė ribojančias priemones (sąskaitų įšaldymą ir draudimą atvykti į ES) septyniems Venesuelos aukšto rango pareigūnams. Šalyje ekonominė ir politinė krizė gilėja, prieštaringai vertinami šalies prezidento rinkimai paankstinti ir planuojami balandžio 22 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Šunelis nubindzeno ant Rusijos palot.

Anonimas

Anonimas portretas
Be jo niekas neiseis.Turi pasirodyt butinai.

NA NA

NA NA  portretas
kodėl; Grybayuskaitė negaili savo bendrapartiečio ,visai žmogų pribaigs ,,,,,,sėkmės ,metas apsivalyti ir žarnyną ,,,
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių