L. Linkevičius: atsakomybę dėl tragedijos Mariupolyje turi prisiimti Rusija

  • Teksto dydis:

Atsakomybę dėl atakos Mariupolyje turi prisiimti Rusija, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Čia atsakymas labai aiškus - prisiimti atsakomybę privalo Rusijos Federacija, jos valdžia, kariuomenė, kuri teikia ginklus. Tai yra NATO šaltinių patvirtinta, žvalgybinė informacija, kuri labai konkreti - karių skaičius iš Rusijos tik didėja, maža to, naudojama sunkioji ginkluotė, tankai, šarvuočiai iš Rusijos kariuomenės, naudojami štabų pajėgumai, oro erdvės  kontrolės pajėgumai. Tai yra Rusijos karas prieš Ukrainą“, - trečiadienį Žinių radijui sakė L.Linkevičius.

Jis taip pat pabrėžė, kad apšaudymas Mariupolyje turi būti vertinamas kaip teroristinis aktas. „Tai yra traktuotina kaip teroristinis aktas, nes buvo šaudyta konkrečiai į civilius taikinius. Nežinau, kaip tai dar vadinti? Kiek dar turėtų žūti žmonių, kad būtų aišku, kad ta raudona linija jau kirsta?“ - retoriškai klausė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Šeštadienį per Ukrainos pietrytinio Mariupolio uostamiesčio apšaudymą raketomis žuvo apie 30 civilių, o dar per 90 žmonių buvo sužeisti. Ukrainos vyriausybė ir tarptautiniai stebėtojai teigia, kad raketos paleistos iš Rusijos remiamų separatistų kontroliuojamos teritorijos.


Šiame straipsnyje: Linas LinkevičiusURMRusijaMariupoliskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
teroristas n-1-grabauskaite teroristas n-2 linkevicius

Faktas

Faktas portretas
Lietuvoje kijevo fašistus ir žmogžudžius palaiko Lietuvos ponų ir vagių valdžia ir jų vaikai, taip vadinami "verslininkai" ir jų palikuonys. Tai jie iš žmonių vagia mokėdami minimumą ir juos išnaudodami. Tai jie vagia ir pavogė virš 40 milijardų litų Europos fondų lėšų. Tai jie Lietuvoje įvedė vergovinę santvarka. Tai jie sušaudė streiką prie seimo rūmų. Donecko ir Lugansko žmonės tokios tvarkos, vergovės ir ubagyno kaip Lietuvoje nenori ir nenorės. Tas pats laukia ir Ukrainos. Jei įstos į Europos sąjungą. Skurdas, badas, vergovė. Gerai prasigyvens tik dabartiniai vagys ir žūlikai esantys valdžioje. Ką įrodo dabartinė padėtis Lietuvoje.

o kodel

o kodel portretas
taip greztai ? kodel turi ? gal geriau jums ponas nekyst savo nagu kur nereikia . labai daug problemu uztenka Lietuvoi , spreskit.Savo akyi ir malkos nematot o pas kitu ir dulke matot
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių