L. Kukuraitis apie vaikų teisių apsaugą: blaškymosi būti nebegalės

Lapkričio 20-oji – diena, skirta Jungtinių Tautų Vaiko teisių konvencijai – labiausiai paplitusiam žmogaus teisių įstatymui istorijoje.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis tikina, kad pastaraisiais metais, kaip niekad, teko dažnai remtis šiuo dokumentu rengiant teisės aktus, kurie užtikrintų vaikų gerovę.

L. Kukuraitis akcentuoja, kad vaikų teisių apsaugos srityje buvo priimti du pamatiniai įstatymai.

„Visų pirma yra Vaikų teisių apsaugos pagrindų įstatymas. <...> Jis dabar jau brėžia mums gaires ateinantiems 10 metų. Liepos 1-ąją, kitąmet, jis įsigalios.  Antrasis konceptualus įstatymas, kurio išvis neturėjome – šeimų stiprinimo įstatymas“, – vardija ministras.

Ministras pabrėžia, kad abu nauji įstatymai skirs daug dėmesio pagalbai šeimoms. Visų pirma svarbus vaidmuo teks vaiko pinigams, taip pat bus siekiama užtikrinti šeimų teisę atstovauti savo interesams ir poreikiams, skirti daugiau dėmesio paslaugoms, kurios šeimoms padėtų kriziniais laikotarpiais. 

Pasak L. Kukuraičio, svarbus aspektas yra ir tai, kad vaikų teisės atskirtos nuo socialinių paslaugų – tam, kad vaikų teisių specialistai vienodai visoje Lietuvoje užtikrintų vaikų teises.

„Yra numatyti aiškūs algoritmai, procedūros, kas, ką, kaip turi daryti, kad būtų padedama vaikams konkrečioje situacijoje. Ir čia jau blaškymosi nebegalės būti, kokį mes turėjom iki šių metų“, – teigia ministras.

Daugiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dedule

dedule portretas
ka ponuli nudirbai per tuos metus ogi nieko doro tai kodel teta tave nebara ar jau igavai imuniteta
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių