Seimo pirmininkė: „valstiečių“ noras kurti valstybės monopolį yra keistas

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė keistu pavadino Seimo rinkimus laimėjusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos norą kurti vaistų ir alkoholio prekybos valstybės monopolį.

„Man atrodo šiek tiek keistai. Jie dar nepaaiškino, kaip tai planuoja padaryti. Demokratinėje valstybėje, gyvenant rinkos sąlygomis, grįžti prie valstybinio reguliavimo tam tikrose srityse man yra keistoka. Dar reikia pasižiūrėti, kaip jie tai bandys realizuoti teisės aktuose“, - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

Jos teigimu, reikia žiūrėti, ar „valstiečių“ pasiūlymai nepažeis Europos Sąjungos (ES) teisės aktų ar Lietuvos Konstitucijos.

„Kad į programą yra įrašyta formuluotė, sunku pasakyti, kokiu keliu bus realizuota ir ar išvis liks pasibaigus koalicijos deryboms“, - kalbėjo kadenciją baigiančio Seimo vadovė.

„Valstiečiai“ savo programoje yra numatę sukurti valstybinį Regionų plėtros banką, steigti valstybinį prekybos alkoholiu monopolį, valstybinių vaistinių tinklą bei stiprinti valstybės vaidmenį šilumos ūkyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zmogus

zmogus portretas
Vaistai yra per brangus ir jie yra 70% NEKOKYBISKI PAGAMINTI IS DULKIU ir HEMIJOS.AS UZ DARYCIAU 70% VAISTINIU vISOJE LIETUVOJE.IR NELEISCIAU ZYDAM KRAUTIS LIETUVOS VARGSU PINIGUS I KISENES.CIA MANO NUOMONE.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių