L. Graužinienė mokytojams: nereikia gąsdinti streikais

  • Teksto dydis:

Pedagogų nepasitenkinimą rengiamomis pataisomis dėl biudžetininkų darbo apmokėjimo sistemos suvienodinimo Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė vadina „prevenciniu piketu“ bei stebisi ankstyvais grasinimais streikuoti.

„Projektas, apie kurį kalbama, yra pirminėje stadijoje, todėl diskusijos apie streikus turbūt tikrai ankstyvos. Manau, visada galima rasti dialogą atsisėdus prie stalo, išsiaiškinus situacijas“, – „Žinių radijui“ sakė L. Graužinienė.

Ji sako kol kas nesuprantanti, kokio modelio tiksliai nori profesinės sąjungos: ar nenori, kad darbo apmokėjimas būtų už etatą, ar nenori dirbti visos dienos.

„Manau, kad tai buvo labiau prevencinė akcija – profsąjungos turi tokią teisę. Mokytojų profsąjungos yra aktyvios ir su tuo aš sveikinu, nes visuomenė turi būti aktyvi (...), bet nereikia gąsdinti vieni kitų, kad bus masinis nėjimas į darbą ir streikai nuo rugsėjo“, – dėstė Seimo pirmininkė.

Keliolika pedagogų antradienio rytą prie Vyriausybės surengė piketą, kuriame aiškino, kad jų netenkina Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) iniciatyva nustatyti bendrą valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo sistemą. Pedagogai, be kita ko, nepritaria siūlymui, kad dalis mokytojų atlyginimo būtų kintanti priklausomai nuo rezultatų. Švietimo darbuotojai argumentuoja, kad moksleivių rezultatai priklauso ne tik nuo mokytojų, bet ir nuo šeimos bei pačių vaikų pastangų.

Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį pažadėjo, kad bus laikomasi įsipareigojimo didinti mokytojų atlyginimus nuo šių metų rugsėjo ir nuo kitų metų sausio. Taip pat jis teigė, kad pedagogų netenkinančios įstatymų pataisos bus su jais derinamos, o pats projekto dėl bendros valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo sistemos priėmimas, jei reikės, bus nukeltas vėlesniam laikui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių