L. Graužinienė įsidarbino valstybinėje audito tarnyboje

Buvusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė įsidarbino valstybinėje Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo valdymo tarnyboje.

Kaip BNS informavo pati L. Graužinienė, ji tarnybos Audito kokybės patikrinimų skyriaus vyriausiąja specialiste dirba nuo šio pirmadienio.

„Tai yra mano sritis, auditas, grįžau į savo profesinę veiklą. Kadangi buvo reikalingi darbuotojai, todėl ir apsisprendžiau. Buvo pakankamai laiko, buvo išklausytos reikalingos kursų valandos, atnaujinta informacija. Manau, kad tas laikotarpis buvo sėkmingai išnaudotas profesine prasme“, – BNS sakė L. Graužinienė.

Neišrinkta į parlamentą praėjusių metų pabaigoje L. Graužinienė įsteigė individualią audito įmonę „Loraudita“. Ketvirtadienį ji nekomentavo, kodėl ir kaip apsisprendė palikti privatų verslą ir įsidarbino valstybinėje įmonėje.

„Tikrai nenoriu nieko komentuoti, kadangi neprivalau komentuoti. Tikrai daugiau nieko nekomentuosiu, kas susiję su darbu. Viskas buvo taip, kaip ir priklauso“, – kalbėjo ji.

L. Graužinienė patikino neketinanti grįžti į politiką. Po nesėkmės Seimo rinkimuose pernai spalį ji pasitraukė ir iš Darbo partijos.

Tai yra mano sritis, auditas, grįžau į savo profesinę veiklą.

Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo valdymo tarnybos vadovas Audrius Linartas BNS sakė, kad L. Graužinienę dirbti pakvietė pats, nes pažįsta ją kaip gerą audito specialistę dar jai dirbant Seimo Audito komitete, taip pat pastaruoju metu jai būnant Auditorių rūmų prezidiumo nare. Anot jo, buvusios Seimo pirmininkės funkcijos bus tikrinti gautus skundus dėl audito bendrovių darbo kokybės.

„Man buvo akivaizdu, kad ji turi kompetencijos, ji anksčiau yra buvusi auditore kontroliere, t. y. ji buvo žmogus, kuri tikrindavo auditorių darbo kokybę. Aišku, prieš tą politinę savo dalį, bet ji buvo viena žmonių, kuri tiesiogiai su tuo dirbo, turi žinių, neseniai kėlė kvalifikaciją išsamiai dėl šių dalykų. Akivaizdu, kad tinka šiam darbui, kadangi žmonių per daug neturime iš ko rinktis“, – sakė jis.

Tarnybos vadovas teigė, kad daugiau kandidatų į pareigas, kurias dabar eina L. Graužinienė, nebuvo.

A. Linartas nemano, kad politinė praeitis trukdys jai dirbti.

„Aišku, šešėlis eina paskui dėl tos politinės karjeros, tą suprantu, kadangi žmogus žinomas, aukštas pareigas užėmęs, matyt visiems iškart smalsu, kur jis nuėjo ir kodėl nuėjo. Šiuo atveju atsakome vienareikšmiškai: reikia žmogaus kompetetingo, dėl to norime ir įdarbinti“, – tvirtino įstaigos vadovas.

Jis pažymėjo, kad L. Graužinienė, siekdama išvengti viešų ir privačių interesų konflikto, prieš įsidarbindama tarnyboje sustabdė savo audito įmonės ir auditorės pažymėjimą, atsisakė pareigų Audito rūmuose.

L. Graužinienė iki 2004-ųjų, kai buvo išrinkta Seimo nare, dirbo auditore aštuonerius metus, Seime ji kurį laiką vadovavo Audito komitetui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip...

Taip... portretas
Vėl lenda į viešumą. Mūsų manymu,matant jos nachališką įkyrumą,gal ir nereikia nustebti jos lindimu į viešumą, "geranorišką darbą žmonių labui". Sukta,nachališka boba,kaip įkyrus tarakonas. Nei kuklumo,nei sąžinės.

kas

kas portretas
kas ją prastūmė?

Kodėl ne į darbo biržą?

Kodėl ne į darbo biržą? portretas
Karbauskiui Naisių dvare trūksta melžėjų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių