L. Andrikienė ir A. Saudargas įtraukti į Rusijos „juodąjį sąrašą“

Lietuvos europarlamentarai konservatoriai Laima Andrikienė ir Algirdas Saudargas buvo įtraukti į Europos Sąjungos (ES) politikų, kuriems draudžiama atvykti į Rusiją, sąrašą, BNS patvirtino užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Galiu patvirtinti, kad taip“, – pirmadienį sakė ministras.

ES politikų sąrašą, kuriems uždrausta atvykti į jos teritoriją, Rusija sudarė 2014 metais, atsakydama į Bendrijos dėl intervencijos Ukrainoje paskelbtas sankcijas Rusijai.

L.Andrikienė yra Europos Parlamento Tarptautinės prekybos ir Užsienio reikalų komitetų narė.

A.Saudargas dirba parlamento Pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos bei Kultūros ir švietimo komitetuose.

Suomijos žiniasklaida prieš dvejus metus skelbė, kad minėtame Rusijos „juodajame sąraše“ taip pat įrašyti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis, buvęs premjeras, Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius, eksparlamentaras Artūras Paulauskas, buvęs Valstybės saugumo departamento vadovas Gediminas Grina.

Nepageidaujamų ES politikų sąraše taip pat įrašyti europarlamentaras liberalas Petras Auštrevičius, Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininkas Edmunas Vaitekūnas bei Lietuvos ambasadorė ES Jovita Neliupšienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šunims vieta šunidėje

Šunims vieta šunidėje portretas
Ko dar tikėjosi belodami?

laisve

laisve portretas
teisingai daro jie tarybiniu zmoniu neisileidzia .europieciai keliauja po rusija

NA NA

NA   NA portretas
buvusiems saviems kgbistams, rusai kelia reitingus ,nors, kaip sako nėra buvusių ,nes juos dvigubina ,,,,pavyzdys ;kaip šauniai dirba landsberegių dinastija ,visiems įtinka ,tik ne šaliai , kurioje gyvena ,nuo kurios žmonių ir saugoja dėdulę ,,,sėkmės, kaip sakoma ,galvą lengva padėti ,bet ją išsaugoti ir atlikti užduotį ,reikia sugebėti ,,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių