Kultūros ministrė L. Ruokytė-Jonsson: ateinu į labiausiai apleistą sritį

„Aš pirmą kartą patikėjau partija, kuri nemelavo. Mano ir partijos požiūris sutapo – kultūra turi būti dėmesio centre“, – sako paskirtoji kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

Tačiau ji abejoja, ar visus vyriausybės programoje numatytus siekius kultūros srityje pavyks įgyvendinti 100 procentų, nes kultūra yra labiausiai apleista sritis Lietuvoje. Apie siekius ir konkrečius darbus – pokalbis su L. Ruokyte-Jonsson ir paskirtąja švietimo ir mokslo ministre Jurgita Petrauskiene.

– Ponia Ruokyte, esate dirbusi įvairiausiose kultūros srityse, esate kultūros diplomatė, vadybininkė, vertėja, aktorė, pastaruoju metu dirbote Lietuvos kino centre. Kai jus kvietė į šias pareigas turbūt buvo žadama, kad dabar kultūra bus tikras prioritetas, tekės pinigų upės ir į sumanymus, ir į žmones, ir į pastatus. Ar taip?

L. Ruokytė-Jonsson: Pažadų, kad tekės pinigų upės, tikrai nebuvo. Tačiau aš pirmą kartą patikėjau partija, kuri sakė tiesą ir nemelavo. Pamačiau, kad daug ką tikrai ruošiamasi daryti, skirti ypatingą dėmesį kultūrai. Mano požiūris paprastas – turėk gerą idėją ir tada ieškok pinigų. Mano ir partijos požiūris sutapo – kultūra turi būti dėmesio centre. Patikėjau partijos pažadais, kartu su aukščiausio lygio politikos ekspertais padėjau parengti  programą. Manau, kad darbai, įrašyti Vyriausybės programoje, bus įgyvendinti. Galbūt ne 100 procentų, nes ateinu į labiausiai apleistą sritį.

Esu į rezultatus orientuotas žmogus, žinau, kaip reikia atlikti vieną ar kitą darbą, išmanau beveik visas sritis, žinau menininkų bėdas, visada buvau kultūrininkų ir menininkų pusėje, t. y., kitoje apkasų pusėje, nors labai daug metų dirbau struktūroje, ją stebėjau ir analizavau. Manau, kad įgyta patirtis padės man ne tik suprasti, bet ir taisyti esamą situaciją. Turiu aiškų ir tikslų planą, viskas išdėstyta per tam tikrą laiką. Jei iš tikrųjų jausis kultūros lauko vienybė ir bendro tikslo matymas įtvirtinti kultūrą kaip strateginę sitį, manau, mums pavyks įgyvendinti tikslus, bent jau sustatyti saugiklius ir priversti valstybę įsipareigoti kultūrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mikė

mikė portretas
tame apleistame bare pluša daug talentingų žmonių, tik ar poniai ministrei lemta juos pamatyti? Vargu, šiandien visi labai rūpinasi saviraiška...

Kapitonas Tenkišas

Kapitonas Tenkišas portretas
Apleista apleista kur dairais,niekas nerūpi nei socdemams nei koncervams,po jų kots ir tvanas.Jei ir būna/papuola koks patriotas,tai ir jį tuoj nugesina.Pavyzdys koncervų nustekentas Kaunas.Rodos ir balsų mes jiems negailėdavom ir palaikymą mūsų mieste didžiausią turėjo.O ką jie mums?! Makaronų ant ausų ir krūvas pažadų.

Gerb. ministre,

Gerb. ministre, portretas
Atkreipkite dėmesį Klaipėdą. Per 26 m. ji tapo kultūrine duobe. O juk buvo tokios aukštos kultūros miestas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių