Kultūros ministras lankosi Kinijoje

  • Teksto dydis:

Kultūros ministras Šarūnas Birutis su darbo vizitu išvyko į Kiniją.

Per susitikimą su Kinijos kultūros ministru Luo Shugangu Š.Birutis ketina aptarti šalių bendradarbiavimo programą kultūros srityje. Jis taip pat bendraus su nacionalinių Kinijos kultūros įstaigų vadovais, tarptautinėmis meno sklaidos agentūromis, pranešė Kultūros ministerija.

„2016 m. Lietuva ir Kinija švenčia diplomatinių santykių 25 metų sukaktį. Džiaugiuosi pastaraisiais metais labai intensyviai besiplėtojančiu Lietuvos ir Kinijos ekonominiu ir kultūriniu bendradarbiavimu. Šiuo metu matome ypač išaugusį abipusį Lietuvos ir Kinijos kultūros bendruomenių susidomėjimą ir interesą plėtoti mainus“, – pranešime cituojamas ministras.

Anot jo, Lietuvos kūrėjai dėl savo sugebėjimų yra įdomūs Kinijai.

Kultūros ministras viliasi, kad pokalbiai su nacionalinių Kinijos kultūros įstaigų vadovais, tarptautinėmis meno sklaidos agentūromis padės Lietuvos įstaigoms užmegzti glaudesnius santykius su Kinijos kultūros srityje lyderiaujančiomis įstaigomis ir atvers duris Lietuvos kūrėjams.

Ministrą lydi Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas Gintautas Kėvišas bei Nacionalinės dailės galerijos vadovė Lolita Jablonskienė.

Praėjusių metų rudenį Lietuva, vienintelė iš Baltijos šalių, savo diplomatinėje atstovybėje Kinijoje įsteigė kultūros atašė pareigybę.

Ministro vizitas truks šešias dienas, iki balandžio 19 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BN

BN portretas
mums labai reikia kinu kulturos ar valdininkams papramogauti :)))))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių