A. Kubilius pašalintas iš A. Skardžiaus apkaltos komisijos

Konservatorius Andrius Kubilius pašalintas iš specialiosios Seimo komisijos, tiriančios, ar pradėti apkaltą Socialdemokratų darbo frakcijos nariui Artūrui Skardžiui.

Už tokį apkaltos komisijos pirmininkės „valstietės“ Agnės Širinskienės ketvirtadienį balsavo 60 Seimo narių, 50 balsavo prieš, dar 4 susilaikė.

Pašalinti A. Kubilių buvo prašoma, nes jo sūnus Vytautas Kubilius buvo bendrovės „Modus grupė“, turinčios verslo interesų Baltarusijos energetikoje, stebėtojų tarybos narys. Anot A. Širinskienės, dėl to komisijai esą atsisako liudyti A. Skardžiaus šeimos draugas Romualdas Patalavičius.

Nepaisant to, kad V. Kubilius pasitraukė iš „Modus Grupės“ stebėtojų tarybos, A. Širinskienė tvirtino, kad konservatorius negali dirbti apkaltos komisijoje.

„Dėkoju premjerui Skverneliui (Sauliui Skverneliui – BNS), kad jis balsavo už tai, kad mane išmestų iš šitos komisijos. Labai aiškiai parodoma, kad Druskininkų Malinausko (mero Ričardo Malinausko – BNS) metodai išmesti visus opozicijos atstovus tampa pagrindine šių valdančiųjų linija“, – Seime po balsavimo sakė A. Kubilius.

Specialioji Seimo komisija tiria, ar pradėti apkaltą Socialdemokratų darbo frakcijos nariui A. Skardžiui.

Komisija yra nusprendusi kol kas narplioti tik A. Skardžiaus šeimos verslo Baltarusijoje peripetijas, nes STT atliekamas ikiteisminis tyrimas neleidžia gilintis į kitas parlamentaro veiklas, dėl kurių jis kaltinamas interesų painiojimu ir galimu priesaikos sulaužymu.

2017 metų birželį STT po naujienų portalo 15min.lt pranešimų grupei Seimo narių prašant pradėjo ikiteisminį tyrimą, ar A. Skardžius nepadarė korupcinių nusikaltimų, dalyvaudamas svarstant teisės aktus dėl vėjo energetikos, kai tuo pat metu nuomojo žemės sklypus šiam verslui plėtoti. STT yra pranešusi, kad įtarimai niekam nėra pateikti.

Seimo Antikorupcijos komisija yra nustačiusi, kad Baltarusijos elektros iš atsinaujinančių išteklių gamybos įmonei „Investenergostroj“ paskolą yra suteikusi A. Skardžiaus žmona, valdanti 20 proc. šios įmonės akcijų. Kitas akcininkas – A. Skardžiaus draugas Romualdas Patalavičius.

Be to nustatyta, kad A. Skardžiaus šeimos iš dalies valdoma „Investenergostroj“ atsinaujinančių išteklių elektrinių projektą finansavo ir Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ banko „Belgazprombank“ paskola, o elektrą įmonė brangiai parduoda Baltarusijos valstybiniam koncernui „Belenergo“.

Konservatoriai boikotuos komisijas ir tyrimus

Seimui nusprendus pašalinti konservatorių Andrių Kubilių iš specialiosios Seimo komisijos, tiriančios, ar pradėti apkaltą Socialdemokratų darbo frakcijos nariui Artūrui Skardžiui, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija boikotuos visas apkaltos komisijas ir parlamentinius tyrimus.

„Mes, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija, traukiamės iš visų esamų ir būsimų apkaltos komisijų, nedalyvausime „valstiečių“ organizuojamuose tyrimuose ir apkaltos komisijose“, – ketvirtadienį Seime kalbėjo konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis, parlamentarams nusprendus pašalinti konservatorių A. Kubilių iš komisijos, svarstančios apkaltą A. Skardžiui.

„Komiteto veikloje dalyvausime, bet yra klausimas dėl mūsų dalyvavimo komiteto veikloje, kai jis veikia specialiosios komisijos statusu – dėl to dalyvavimo tarsimės frakcijoje“, – BNS sakė BFK narys konservatorius Mykolas Majauskas.

Anot jo, ankstesnių vyriausybių veiklos tyrimas yra „aiškiai šališkas“.

„Man atrodo, yra iš anksto suplanuotos išvados, kad buvo padaryta valstybei žala ir tą žalą turi A. Kubilius ir I. Šimonytė atlyginti. Nelabai suprantu, kam dar delsiama su tokiomis išvadomis, kodėl nuspręsta metus laiko tirti ir prieš pat prezidento rinkimus pateikti tokias išvadas“, – dėstė M. Majauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dėl ko protingas ?

dėl ko protingas ?  portretas
dėl to , kad pagal VSD informaciją buvo remiamas abejotino rusiško kapitalo ? :) protingas , nes 'nežinojo' , kad jo sūnus yra verslo susijusio su Baltarusija stebėtojų taryboje ? Protingas, nes 'nežino' kokias galias turi stebėtojų tarybos nariai ? protingas , nes nieko 'nežino' apie sau artimus , bet "žino " apie kitus ?:))) gerai , kad tokius "nežinančius " šalina . Tokie labai ilgai net 26 m mus valdė , pašalinti reikėtų mano galva ir iš seimo . Pagarba valdančiai daugumai , kuri pradėjo valyti nuo "nežinančių " .

angele

angele portretas
Visiskai sutinku su Linuks mintimi. Valstieciams ir poníai SIRINSKIENEI nereikalingi protingi zmones. Jie jiems trukdo . Valstieciai nori tvarkytis savo darze kaip jie nori o su protingais zmonemis jiems nepakeliui. !

Linuks

Linuks portretas
Buvo komisijoje vienas protingas,tai ir pašalino.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių