A. Kubilius: matau, kad po rinkimų mes formuosime valdančiąją koaliciją

„Juozas Olekas yra patyręs politikas, jis puikiai žino, kokia atsakomybė šiuo metu tenka ir partijai. Savo tiesą reikia įrodyti aiškiai ir greitai. Kita vertus, aš nesuprantu, kodėl šitaip jaudinasi Seimo opozicija? Juk jai tai yra rinkiminė dovana“, – teigia Socialdemokratų partijos vicepirmininkas Gediminas Kirkilas.

Tuo metu opozicijos lyderis teigia, jog jei socialdemokratai auksinių šaukštelių temą tęs ir toliau, apie koalicijos perspektyvas po rinkimų  galės pamiršti. Apie tai ir apie Eligijaus Masiulio nevykusią viešą išpažintį – pokalbis su Gediminu Kirkilu ir Andriumi Kubiliumi laidoje „Dėmesio centre“.

– Krašto apsaugos ministras J. Olekas sulaukė ir partijos kolegų raginimo atsistatydinti, jau nekalbant apie prezidentę, opoziciją, kai kuriuos koalicijos partnerius. Tačiau jis kategoriškai atsisako tai daryti, premjeras ministrą gina. Pone Kubiliau, kaip tai vertinate?

A. Kubilius: Tai premjero ir paties ministro didelė politinė klaida. G. Kirkilas yra gerai pasakęs: leidus kilti krizei, kuri griauna krašto apsaugos autoritetą, ministras turi prisiimti visą atsakomybę. Tačiau bėgimas nuo atsakomybės, bandymai aiškintis, kaltinimai prezidentei, kad ji neatleidžia kažkokio prokuroro, yra nesolidaus, neatsakingo elgesio pavyzdys. Manau, socialdemokratams turėtų užtekti išminties priimti tinkamą sprendimą ir nutraukti šią krizę.

–Pone Kirkilai, turbūt reikėtų kalbėti apie kelias esmines problemas. Visų pirma, kad prekės pirktos ir iki šiol perkamos per daug didelėmis kainomis. Antra, kad vis dėlto pati krašto apsaugos sistema nustatė pažeidimus, kreipėsi į prokuratūrą. Tačiau visuomenės pasipiktinimas šiuo skandalu toks didelis, kad reikia daryti rimtus politinius sprendimus nepaisant, jautiesi teisus ar ne? Ką manote?

G. Kirkilas: J. Olekas yra patyręs politikas, jis puikiai žino, kokia atsakomybė šiuo metu tenka ir partijai. Savo tiesą reikia įrodyti aiškiai ir greitai. Kita vertus, aš nesuprantu, kodėl šitaip jaudinasi Seimo opozicija? Juk jai tai yra rinkiminė dovana.

– Kuo J. Olekas ilgiau delsia, tuo opozicijai geriau?

G. Kirkilas: Taip. Tačiau matau, kad opozicija persistengė, dabar jau trims ministrams inicijuojamos interpeliacijos, pasiūlyta ir visai vyriausybei pasitikrinti Seime. Ar opozicija yra pasiruošusi perimti vyriausybę? Mano manymu, ne. Kiekvieną kartą prieš Seimo rinkimus vis kas nors įvyksta ir čia žaisti tikrai nereikia. Reikia greitai priimti sprendimus.

– J. Olekui taip pat?

G. Kirkilas: Manau, kad taip. Kartoju – jis patyręs politikas.

A. Kubilius: Aš tą patį sakau. Mums ne politinė nauda rūpi. J. Olekas nesielgė tinkamai, nes jis anksčiau neinformavo Seimo komiteto apie problemas viešuosiuose pirkimuose. Jie vyko ir toliau. Tai kur ministro atsakomybė?

G. Kirkilas: Dar kartą sakau – faktus reikia dėti ant stalo. Siūlau visiems, kurie susitarė dėl gynybos biudžeto padidinimo ir supranta geopolitinę situaciją, per ilgai nežaisti.

– Kitaip tariant, jūs laikotės nuomonės, kad J. Olekas turėtų atsistatydinti?

G. Kirkilas: Jis turi prisiimti atsakomybę ir suprasti, kokioje situacijoje atsidūrė partija.

A.Kubilius: Mums labiausiai rūpi, kokį krašto apsaugos sistemos įvaizdį mes paveldėsime ir kaip po tų auksinių šaukštelių reikės didinti finansavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com portretas
"A. Kubilius: matau, kad po rinkimų mes formuosime valdančiąją koaliciją" Akivaizdu, A.Kubilius yra AKLAS ir nieko nemato, sėdi sau po rinkimų opzicijoje ir kukuoja senas daineles. Tai ar galima tokiu pasitikėti be kokiame matyme? Bankrotas, o ne politikas. Taškas.

vika

vika portretas
Dar vienas bega pries arkli. Bego anukelis - neisdege,dabar Kubilius ta pacia giesme gieda?! Kaip nusibodo tie konservai,net vemti nuo ju vercia. Viskas ir prasidejo nuo ju valdymo ne tik valstybes,bet ir miestu. Pvz. Kaunas,valdant koncervu statytiniui,buvo tarsi po karo,o dabar visai kitas reikalas. Lauk tuos konservus is seimo ir kuo greiciau,neimanoma ziureti i tas fizionomijas.

Jonas

Jonas portretas
Akinius nusiimk, geriau matysi.
VISI KOMENTARAI 92

Galerijos

Daugiau straipsnių