Kremlius atsakė prezidentei: pasiryžimą gerinti santykius vertinsime pagal veiksmus

  • Teksto dydis:

Lietuvos pasiryžimą gerinti santykius Maskva vertins pagal veiksmus, o ne žodžius, teigia Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė.

Tai ji pareiškė atsakydama į prezidentės Dalios Grybauskaitės interviu portalui 15min.lt, kad Lietuvos santykiai su Rusija galėtų keistis šiai atsisakius agresyvios politikos.

„Jeigu tai ne žingsnis viešųjų ryšių prasme, o iš tikrųjų rimtas, apgalvotas sprendimas koreguoti savo tradicinę poziciją, tada mes tai vertinsime ne tiek pagal pareiškimus, kiek pagal realius darbus. Labai dažnai pareiškimai ir veiksmai tarpusavyje disonuoja“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova.

„Jūs priminėte apie tai, kad Lietuvos vadovė paskelbė apie būtinybę demonstruoti lankstumą. Mes ne prieš, jeigu D. Grybauskaitė jį pademonstruos“, – kalbėjo ji.

Praėjusią savaitę paskelbtame interviu naujienų portalui 15min.lt D. Grybauskaitė teigė, kad Lietuva požiūrį į Maskvą galėtų pakeisti šiai atsisakius okupuotų teritorijų Ukrainoje, agresyvios politikos Rytų Europoje bei kišimosi į demokratinius rinkimus.

Šalies vadovė pabrėžė, kad keičiantis geopolitinei situacijai, Lietuva taip pat turi būti pasirengusi keisti poziciją Rusijos atžvilgiu neatsisakydama vertybių. Pasak prezidentės, su kaimynais „geriau bendrauti, prekiauti, negu kariauti“.

Lietuva Europos Sąjungoje ir NATO yra viena iš griežčiausių Rusijos kritikių, o po Krymo aneksijos nepalaiko beveik jokių ryšių su Maskva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Shwonderis

Shwonderis portretas
O kas jai drabužius parenka? Su tuo chalatu ji nepanaši į karatistę,o greičiau neša į vyr. seserį iš angliškos senelių prieglaudos

Anonimas

Anonimas portretas
kas ten vertina šitą kgb valkatą,kam ji reikalinga šita dvasios ubagė,ji daugiau nieko nemoka,kaip tik žviegt,gelbėkit rusai atakuoja ir pati prieš nigerius raxum atsistoja,man kaip lietuviui gėda,kad lietuvai vadovauja ždanovo mokyklos auklėtinė

Janina-Rovena

Janina-Rovena portretas
Juk Grybauskaite visa laika budavo pries rusus.O leiskite paklausti,ar jie prie jos lenda,ar jai kalba ka neigiamai.O ji tik apie karus sapalioja kazka,kad rusai puls,ruosiasi gynybai,skiria tam krasto apsaugai nerealius pinigus,vietoje to,kad geriau duotu juos vargsams pensininkams.Ruusai jeigu pultu,tai tokia Lietuvele,vienu pyrstelejimu nusluotu nuo zemes pavirsiaus,o cia kisa pinigus,ten kur visiskai nerealu ir bergzdzia! Per 50-t.metu rusas sitaip sutvarke Lietuvoje gyvenima zmonems,ir pinigu turejome ir darbu lyg valiai buvo ir ikino teatra neidavome i restoranus kuriuos norime ir net su TAXI vazinedavome kiekviena diena,ODABAR kas dabar? Baisu vakare ypac iseiti i gatve,neduok dieve...
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių