Kremliaus agentu įvardintas J. Gorskis atkakliai siekia prieglobsčio Lietuvoje

Po teismo sprendimo Migracijos departamentas ėmėsi iš naujo nagrinėti ruso Jurijaus Gorskio prašymą suteikti jam prieglobstį Lietuvoje.

„Pradedame iš naujo nagrinėjimo procedūrą. Pagal įstatymus, ji gali trukti tris mėnesius, o jeigu bus sudėtingesnis atvejis – šešis“, – BNS ketvirtadienį sakė departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė.

Išnagrinėti Rusijos politinio veikėjo prašymą iš naujo pavedė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas.

Teismas nusprendė tenkinti ruso skundą, tačiau detalesnės informacijos nepateikia, nes su prieglobsčiu susijusių bylų turinys yra įslaptintas.

Migracijos departamentas pernai atsisakė suteikti prieglobstį J. Gorskiui, atsižvelgęs į Valstybės saugumo departamento (VSD) ir nevyriausybinės organizacijos „Freedom House“ pateiktą informaciją.

Kremliaus agentu mane vadino vienas tinklaraštininkas, kuris po teismo sprendimo visą turinį ištrynė.

Prieglobsčio siekiantis nacionalistas BNS sakė, kad teismas šių įstaigų argumentus pripažino teisinės galios neturinčiais argumentais.

VSD tvirtino, kad J. Gorskis palaikė kontaktus su rusų žvalgybos institucijomis, o jo veikimas Lietuvoje turi Rusijos politikos įgyvendinimo požymių.

Tuo metu „Freedom House“ rusą apibūdino kaip Kremliaus kontroliuojamą provokatorių, tik imituojantį opozicinę veiklą.

Pasak J. Gorskio, pati „Freedom House“ buvo parašiusi laišką į Valstybės saugumo departamentą.

Aktyvisto teigimu, nevyriausybininkų pateikti duomenys buvo sudaryti iš jo politinių konkurentų, Rusijos opozicijos politikų Lietuvoje ir Ukrainoje liudijimų, taip pat vieno tinklaraštininko viešintos tendencingos informacijos.

„Tuos argumentus teismas laikė ne teisiniais, neturinčiais teisinės galios“, – BNS sakė J. Gorskis.

„Kremliaus agentu mane vadino vienas tinklaraštininkas, kuris po teismo sprendimo visą turinį ištrynė“, – kalbėjo jis.

„Jis pila purvą ant visų žinomų Rusijos nacionalistų“, – tvirtino Rusijos pilietis.

Politinis veikėjas taip pat teigė savanoriško kontakto su Rusijos žvalgybos pareigūnais nepalaikęs, o su jais bendravo tik tada, kai buvo apklausiamas apie savo veiklą.

Anot Migracijos departamento direktorės E. Gudzinskaitės, Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nurodė, kad bylinėjantis J. Gorskis pateikė papildomą informaciją, kurią teks išnagrinėti iš naujo sprendžiant dėl prieglobsčio suteikimo.

Ji taip pat tvirtino, kad teismas nepaneiginėjo Valstybės saugumo departamento ir „Freedom House“ išsakytų teiginių, tapusių departamento motyvais nesuteikti prieglobsčio.

„Teismas paneiginėti ir negali, nes jis nerenka informacijos. Tiesiog jam ta pateikta informacija pasirodė nepakankamai svari, kad būtų galima priimti sprendimą“, – teigė E. Gudzinskaitė.

J. Gorskis į Lietuvą atvyko užpernai liepą, jis teigia pabėgęs iš namų arešto Rusijoje.

Šios šalies teisėsauga įtaria, kad J. Gorskis per nacionalistų eitynes viešai ragino vykdyti ekstremistines veiklas. Jis yra įtrauktas į Rusijos ekstremistų sąrašą.

Aktyvistas teigia, kad jo atžvilgiu iškelta byla yra politinio pobūdžio, o Maskva nori su juo susidoroti dėl visuomeninės veiklos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ziopliai

ziopliai portretas
jis yra dvigubas snipas ,bet musu sekliams nedaeina,be smegenu.

Ir vėl

Ir vėl  portretas
Ką Lietuva vėl nori pakartoti Baltarusijos opozicijos veikėjo išdavimo istoriją . Matai , pasirodo jei politinio prieglobsčio prašo Chodorkovskininkas tai normalu , jei tautininkas tai jau blogai. čia net ne dvigubi standartai o visiškas pasityčiojimas iš Ženevos konvencijos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių