Krašto apsaugos ministras Ukrainoje susitiko su Lietuvos kariais

  • Teksto dydis:

Pirmadienį krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis lankėsi Ukrainos Javorivo poligone, kur susitiko su ten tarnaujančiais Lietuvos kariais.

16-os Lietuvos karių grupė kartu su NATO sąjungininkais čia rengia Ukrainos karius, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Lietuva ne kartą deklaravo visokeriopą pagalbą Ukrainai, taip pat ir  pagalbą rengiant karius. Perduodami savo patirtį ukrainiečiams, Lietuvos instruktoriai įtvirtina ir savo išmoktas pamokas, taip pat ir mokosi iš ukrainiečių,“ – pranešime cituojamas R.Karoblis.

Lietuva Jungtinių Valstijų vadovaujamoje Ukrainos karių mokymų programoje kartu su Kanados kariais dalyvauja nuo 2015 metų. Šalis taip pat prisidės ir prie tarptautinės paramos kuriant Ukrainos kariuomenės Karo policiją.

R.Karoblis taip pat aplankė Lietuvos kariuomenės specialiųjų operacijų pajėgų karius. Jie apmoko Ukrainos specialiąsias pajėgas.

Ukrainos karių rengimo programose per 2016 metus iš viso dalyvavo daugiau kaip 200 Lietuvos instruktorių.

Viešėdamas Ukrainoje krašto apsaugos ministras antradienį susitiks su šios šalies gynybos ministru armijos generolu Stepanu Poltoraku, vicepremjere europinei ir euroatlantinei integracijai Ivanna Klympuš-Tsintsandze, Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos pirmininku Oleksandru Turčynovu, Ukrainos kariuomenės Generalinio štabo viršininku armijos generolu Viktoru Muženko. Susitikimuose ketinama aptarti saugumo situaciją Ukrainoje, kitus aktualius bendradarbiavimo klausimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
pas ukrų banditus,arba karas,arba maidanas ir dabar matosi,kad lietuvos pedofilai,ten organizuoja karus,būtų gerai,kad rusaišietiem lietuviškiems kurvoms,taip užkurtų pirtį,kad jie pamirštų kelią namo ir dar bestija prakeikta žviegia,kad ją rusai atakuoja,kad ji prasmegtų prakeikta išgama

Va kaip gražu-

Va kaip gražu- portretas
rengiame kareivius karui prieš Rusiją.Na niekap putkinistai neatein i Lietuvą ka ir kap šaukėmės:D)Tai nors tep pakurstysim-žiurėk gal pagaliau užpuls..

Trumpas padarys galą šitai savivalei....

Trumpas padarys galą šitai savivalei.... portretas
Kas leido Lietuvos karius siųsti į fašistinę Ukrainą.........ką jie ten veika ....žudo....siaubas.....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių