Krašto apsaugos ministras Afganistane aplankė Lietuvos karius

  • Teksto dydis:

Vykdant NATO misiją Afganistane būtina kantrybė, siekiant užkirsti kelią terorizmo ir narkotikų verslo plėtrai, sako šioje šalyje apsilankęs Lietuvos krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Šiuo metu Afganistane tarnauja 21 Lietuvos karys, vasarą jų gretos pasipildys dar aštuoniais, penktadienį pranešė ministerija.

Karius aplankęs ir su vietos valdžia susitikęs R.Karoblis pripažino, kad „padėtis Afganistane negerėja taip greitai, kaip norėtųsi: reformų vykdymui trukdo neramumai regione bei aukštas korupcijos lygis“. Tačiau, pasak ministro, bendromis NATO sąjungininkų pastangomis šalyje pavyko užtikrinti tam tikrą stabilumą.

„Ši misija būtina kaip saugumo garantija, siekiant užkirsti kelią terorizmo bei narkotikų verslo plėtrai. Tai – globalus rūpestis, ir kantrybė šioje kovoje yra strateginės reikšmės“, - pranešime spaudai teigė ministras.

R.Karoblis sakė, kad didžiuojasi misijoje tarnaujančiais Lietuvos kariais. Pasak ministro, misijos vadovai per susitikimus ne kartą pabrėžė jų profesionalumą ir atsidavimą tarnybai.

Afganistane nuo 2002 metų tarnavo daugiau nei 3 tūkst. Lietuvos karių.

Šiuo metu NATO misija yra nekovinio pobūdžio, jos tikslas - mokyti, patarti ir remti šalies nacionalines saugumo pajėgas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Čia tie dar nuo sovietinių laikų užsilikę?.. nes kitaip - ką jiems ten veikt, kaip pačią Lietuvą gint reikia, kai savanorių nebepakanka.

pinigu metymas

pinigu metymas portretas
i bala

Juozas

Juozas portretas
Gėda...kelnės susmukusios, baltiniai per spranda nesueina....ar taip turi atrodyti KA ministras
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių