K.Prunskienę apžiūrėjo profesorius iš Maskvos

Sunki, bet stabili. Taip Lietuvos liaudies partijos vadovės 69 metų Kazimieros Prunskienės sveikatos būklę savaitgalį įvertino ir Lietuvos gydytojai, ir profesorius iš Maskvos, rašo „Lietuvos rytas“.

Praėjusį šeštadienį Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje, kurioje gydoma K.Prunskienė, viešėjo Rusijos medicinos mokslų akademijos Neurologijos mokslinio centro Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus vadovas profesorius Michailas Piradovas.

Akademikas M.Piradovas pagyrė vilniečius medikus ir pažymėjo, kad K.Prunskienei laiku buvo atlikta vadinamoji dekompresinė operacija – pašalinta dalis kaukolės ir palikta daugiau vietos smegenims toliau tinti.

Pasaulinės neurologijos federacijos valdybos narys M.Piradovas tikino, kad būtų laikęsis tokios pat gydymo taktikos.

„Mes iš anksto buvome suderinę su svečiu jo vizitą ir jam neprieštaravome, nes to norėjo K.Prunskienės artimieji. Jie turi teisę išklausyti dar vieną nuomonę”, – sakė Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės direktoriaus pavaduotojas Tomas Saladis.

Maskvietis įvertino lietuvių gydytojų profesionalumą. Jis tikino, kad tokiu atveju, kaip K.Prunskienės, maskviečiai viską darytų taip pat.

Susipažinęs su medicinos dokumentais ir vizitavęs pacientę garbus svečias neskyrė jokio gydymo, nesiūlė operacijos.


Šiame straipsnyje: Kazimira Prunskienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurijus Subotinas

Jurijus Subotinas portretas
. Linkiu Prunskienei neuzversti kanopu anksciau laiko, kad sulauktu VIESHO Lietuvos zmoniu Teismo uz sugriauta Lietuvos pramone, Zemes uki ir Zmoniu likimus. TAI BUTU NEIKAINUOJAMA PAMOKA ATEITIES KARTOMS. .

Nesulauktų nesulauktų

Nesulauktų nesulauktų portretas
Nesulauktų, kad aš įsivelčiau į tokius košmarus, sukelčiau pavojų visuomenei, sutrikdyčiau gyvenimo raidą, gamtos ir visuomenės dėsnius! Ko trūko Kazimierai Prunskienei?

Vilius

Vilius portretas
Prunskienė laukia kovo 11-osios.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių