Korupcijos skandalo įkarštyje liberalai neeiliniame suvažiavime rinks pirmininką

  • Teksto dydis:

Korupcijos skandalo įkarštyje opozicinis Liberalų sąjūdis šeštadienį Vilniuje renkasi į neeilinį suvažiavimą, kuriame rinks naują partijos vadovybę.

„Suvažiavime priimsime svarbius sprendimus, kurie užtikrins mūsų partijos atsinaujinimą, patvirtinsime priemones, kurios padidins partijos atvirumą. Pristatysime savo programą, kuri numato konkrečias priemones, kaip sieksime modernios, išsilavinusios ir pasiturinčios Lietuvos“, – apie suvažiavimą sako laikinasis partijos vadovas, sostinės meras Remigijus Šimašius.

Partija rinks naują pirmininką, valdybą, Etikos ir Kontrolės komisijas, taip pat tvirtins skaidrumo standartą, pranešė Liberalų sąjūdis. Į partijos pirmininkus yra iškeltas Seimo frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas, parlamentarai Vitalijus Gailius ir Arminas Lydeka, laikinasis partijos vadovas Vilniaus meras R.Šimašius, valdybos narė Julija Mackevič, pats savo kandidatūrą kelia Sergejus Zverevas.

Ilgalaikis partijos lyderis Eligijus Masiulis gegužės pirmoje pusėje pasitraukė iš pareigų dėl įtarimų paėmus kyšį iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio. E.Masiuliui gegužę buvo pateikti įtarimai iš R.Kurlianskio paėmus apie 100 tūkst. eurų kyšį, jis taip pat įtariamas neteisėtu praturtėjimu, politiko namuose radus apie 250 tūkst. eurų.

Penktadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai atliko kratas Kauno miesto tarybos nario liberalo Rimanto Mikaičio namuose Kaune bei Seimo nario, Liberalų sąjūdžio vicepirmininko Gintaro Steponavičiaus fondo vadovo namuose Vilniuje.

Teisėsaugos tyrimas dėl kyšininkavimo smogė Liberalų sąjūdžio reitingams. Kaip rodo naujausia naujienų portalo delfi.lt paskelbta apklausa, gegužę savo balsą jiems žadėjo 6,6 proc. apklaustųjų, nors balandį už liberalus  balsuoti ketino 15,5 procentų. Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų agentūra „Spinter tyrimai“ reprezentatyvią apklausą atliko gegužės 19–26 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

remigijus

remigijus portretas
čia prasideda pigiai apmokamos lietuviškos aiškiaregystės. ėmė visi, smūgis visai partinei sistemai ir tai tikrai ne brangiai apmokamų advokatų gynybos strategijos dalis. bet keistu būdu kriminalas apsiverčia ir nedorais tampa prezidentė, nes žinojo apie tyrimą, kyšį ir kažkodėl leido STT veikti ir tuo pačiu kokie nors konservatoriai, nes pas juos dar neatėjo. o Klaipėda toks užkampis su uostu, kur į tokias tarnybas kaip STT turi būti skiriami tik "patikrinti" ir "savi" žmonės arba visiški žiopliai. o taip prasidės "bordakas".

Neabejoju,

Neabejoju, portretas
kad pinigėlius iš koncerno MG Baltic ėmė visos didesnės mūsų šalies partijos. Tik liberalų jauni ir apsukrūs vyrukai tą darė labai grobuoniškai ir savanaudiškai. Retorikos " meną" jie įvaldę - sumanių ir brangiai apmokamų advokatų padedami gali likti skaidresni už Popiežių. Bet nervų tokie procesai vis tiek ištampo. Ir tai gerai, nes visuomenės akyse kie JAU sukompromituoti.

alio 112

alio 112 portretas
Korupcija klesti visose partijose dabar atejo eile duoti kysy TSKP tevynes sajungai...kad butu pagaliau skelbiami daugiabuciu renovacijos viesieji konkurasi kaune
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių