Konstitucinis Teismas pradės nagrinėti M. Basčio apkaltos bylą

  • Teksto dydis:

Konstitucinis Teismas antradienį viešame posėdyje pradės nagrinėti Seimo nario Mindaugo Basčio apkaltos bylą.

Apkaltos komisija savo išvadoje pažymėjo, kad M. Bastys sulaužė duotą priesaiką, kai nuslėpė savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika, Valstybės saugumo departamentui ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui „nesąžiningai teikė skirtingus parodymus ir paaiškinimus dėl to, ar žinojo apie P. Vojeikos darbą KGB“, tarpininkavo organizuojant neskelbiamus „Rosatom“ atstovų susitikimus su Lietuvos valdžios institucijų vadovais.

Į Konstitucinio Teismo posėdį kviečiamas M. Bastys, taip pat Seimo nariai Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas, M. Basčio apkaltos komisijos narys Stasys Šedbaras, Seimo kanceliarijos Teisės departamento direktorius Andrius Kabišaitis, Teisės departamento Viešosios teisės skyriaus patarėjai Paulius Veršekis ir Svetlana Zamara, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto biuro vedėjas Vitalijus Dmitrijevas, Seimo kanceliarijos Komisijų sekretoriato patarėjos Erika Mikalajūnienė ir Vita Misiūnienė, liudytojas Valstybės saugumo departamento pareigūnas Algirdas Bložė.

Apkalta M.Basčiui inicijuota dėl Valstybės saugumo departamento nurodytų jo ryšių su atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovu vadinamu Jevgenijumi Kostinu, buvusiu KGB darbuotoju P. Vojeika, Rusijos valstybinio kanalo RTR žurnalistu Ernestu Mackevičiumi, buvusiu Kauno mafijos autoritetu įvardijamu Saturnu Dubininku ir neteisėta veikla įtariamu verslininku Vadimu Pachomovu.

M. Bastys tokius kaltinimus neigia, o apkaltos procesą vadina politiniu susidorojimu, apkaltos   komisijos  tyrimą teigia esant tendencingą. Priesaikos Seimo narys pabrėžia nesulaužęs.


Šiame straipsnyje: Mindaugas Bastysapkaltos bylaKT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių