Konservatorius suabejojo Z. Jedinskio lojalumu Lietuvos valstybei

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko pavaduotojas Laurynas Kasčiūnas kreipėsi į Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį, prašydamas jo inicijuoti leidimo dirbti su slapta informacija neturinčio parlamentaro Zbignevo Jedinskio pašalinimą iš NSGK komiteto pakaitinių narių.

L. Kasčiūnas taip pat kelia klausimą, ar apskritai Z. Jedinskis yra lojalus Lietuvos valstybei bei gali likti Seimo nariu.

„Vakarykštis NSGK pakaitinio nario Zbignevo Jedinskio viešas atsakymas, kad jis niekada neketina kreiptis į VSD dėl leidimo dirbti su įslaptinta informacija, rodo, kad jis greičiausiai bijo, kad toks leidimas bus neišduotas dėl jo veiklos, nesuderinamos su Seimo nario priesaika, bei jį ištiktų analogiškas likimas kaip ir Irinos Rozovos atveju. Todėl kyla pagrįstas įtarimas, kad Z. Jedinskis gali būti nelojalus Lietuvos valstybei. Mažiausia, ką nedelsiant turėtų padaryti Seimas, tai pašalinti jį iš NSGK pakaitinių narių. Taip pat kviečiu Seimo pirmininką kuo greičiau inicijuoti svarstymus, kaip teisiškai gauti atsakymus, ar Z. Jedinskis savo veikla nėra sulaužęs Seimo nario priesaikos”, – teigia L. Kasčiūnas.

Todėl kyla pagrįstas įtarimas, kad Z. Jedinskis gali būti nelojalus Lietuvos valstybei. Mažiausia, ką nedelsiant turėtų padaryti Seimas, tai pašalinti jį iš NSGK pakaitinių narių.

Paaiškėjus informacijai, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nario Michalo Mackevičiaus pakaitinis Seimo narys šiame komitete Z. Jedinskis neturi Valstybės saugumo departamento (VSD) suteikiamos teisės dirbti su įslaptinta informacija, NSGK pirmininko pavaduotojas L. Kasčiūnas ketvirtadienį oficialiai kreipėsi į Z. Jedinskį, ragindamas jį kuo greičiau kreiptis į VSD, kad jis galėtų visavertiškai pavaduoti savo frakcijos narį komiteto darbe. 

Reaguodamas į tai, Seimo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos- krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narys Z. Jedinskis sakė, kad neketina kreiptis į Valstybės saugumo departamentą ir prašyti leidimo dirbti su slapta informacija.

„Neketinu, man nereikia ir nereikės“, – Eltai sakė Z. Jedinskis, paprašytas pakomentuoti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko pavaduotojo L. Kasčiūno raginimą kuo greičiau kreiptis į VSD dėl teisės dirbti su įslaptinta informacija suteikimo.

Z. Jedinskis pažymėjo, kad apie trečdalis Seimo narių neturi teisės dirbti su slapta informacija, todėl toks kolegos susirūpinimas jam atrodo juokingai.

Parlamentaras nemano, kad neturėjimas teisės dirbti su slapta informacija jam galėtų sutrukdyti dirbti pakaitiniu Seimo NSGK nariu, nes jis neketina siekti susipažinti su įslaptinta informacija.

Šiuo metu NSGK atlieka tyrimą dėl parlamentarės I. Rozovos ryšių su rusų diplomatais ir galimos grėsmės nacionaliniam saugumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As irgi suabejojau

As irgi suabejojau portretas
Ka veikia "murzininkas" kartu su kitais 75-ms metams isislaptinusiais KGBistais?

koks

koks portretas
gali buti musu saugumas jei jau specsunes atvirai loja reikia ir juos patikrint nes tai senas kgb metodas nerandant kabliuku viska suversti sveikatos stoviui taip sukirsinamos netik seimos bet ir tautos........

Man tai Kasčiūnas

Man tai Kasčiūnas  portretas
toks keistokas dar nuo tada kai bandė ,,padėti,, mgbolticam ))) Nieko nesuprato , toks ,, na kas čia tokio , nieko nepadariau ,, Matyt ,, nesusivokimas ,, vis paaštrėja , tada ima ir išmeta kokį svaigalą ))) Manau , komiteto nariams nėra privaloma turėti leidimo jei dirba ir jo neturintys ? Man dėl ,, iniciatyvių ,, konservatorių sveikatos taip pat baugu ) Priminkite nors vieną jų ,,baimę,, kuri pasitvirtino ? ))))
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių