Konservatorių vadovas ragina G. Steponavičių trauktis iš Seimo

  • Teksto dydis:

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis raginą liberalą Gintarą Steponavičių trauktis iš Seimo.

„G.Steponavičius turi nedelsdamas trauktis iš Seimo, nediskredituoti Seimo nario vardo, manau, jis turi trauktis, dėti mandatą, nelaukti svarstymų, komisijų sudarymo“, – BNS sakė G.Landsbergis.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis prašo Seimą leisti patraukti parlamentarą G.Steponavičių baudžiamojon atsakomybėn dėl koncernui „MG Baltic“ naudingų teisės aktų priėmimo.

Prokurorų teigimu, yra pagrindo manyti, kad G.Steponavičius „piktnaudžiaudamas Seimo nario tarnybine padėtimi ir turimais konstituciniais įgaliojimais, asmeniškai ne kartą bendraudamas su vieno verslo koncerno vadovu, tarėsi dėl lėšų, kuriomis neteisėtai buvo finansuota G.Steponavičiaus atstovaujama politinė partija, viena viešoji įstaiga, Gintaro Steponavičiaus paramos fondas bei šio Seimo nario rinkiminė kampanija“.

G.Steponavičius turi nedelsdamas trauktis iš Seimo, nediskredituoti Seimo nario vardo, manau, jis turi trauktis, dėti mandatą, nelaukti svarstymų, komisijų sudarymo.

G.Landsbergio vertinimu, G.Steponavičiaus „dalyvavimas visoj toj korupcinėj schemoj rodo, kad tai partijos vadovybės reikalas“.

„Jau galima daryti prielaidą, kad tai sisteminė korupcija, kuri buvo apėmusi partijos vadovybę ir veikė partijos naudai. Tai kelia rimtus pasvarstymus, kaip su tokia partija galima bendradarbiauti ateityje“, – kalbėjo konservatorius.

G.Landsbergis taip pat kelia klausimą, ar Liberalų sąjūdžio atstovas Vitalijus Gailius gali vadovauti Seimo Antikorupcijos komisijai.

„Įtarimai partijai dar nėra pareikšti, bet tokios prielaidos sudarytos, ir vadovauti Antikorupcijos komisijai nėra tinkama, aš manau, Vitalijus (Gailius) turėtų pasvarstyti, ar jam nederėtų trauktis“, – sakė G.Landsbergis.

Tuo tarpu V.Gailius sako nematantis pagrindo trauktis iš Amtikorupcijos komisijos vadovų, nes Liberalų sąjūdžio nariu yra nuo 2015 metų, o vadovybėje – nuo pernai vasaros, jau po to, kai dėl korupcijos bylos iš partijos vadovo posto pasitraukė Eligijus Masiulis.

„Aš nematau kliūčių (vadovauti komisijai), aš nebuvau iki 2015 metų partijos nariu, o politinėj partijos vadovybėj aš esu nuo 2016 metų vasaros. Kita vertus, Seimas nuspręs, aš savo veiksmais tikrai niekam neturėjau sukelti jokių abejonių dėl savo lojalumo valstybei“, – BNS sakė V.Gailius.

Vykstant tyrimui dėl politinės korupcijos, pernai teisėsauga pateikė įtarimus buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio paėmus per 100 tūkst. eurų kyšį už politinės partijos veikimą koncerno naudai.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) taip pat įtaria, kad R.Kurlianskis per tuometį Seimo narį buvusį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad šie taip pat veiktų koncerno interesų naudai.

Byloje įtarimai pateikti ne tik R.Kurlianskiui, bet ir pačiam koncernui „MG Baltic“.

Vykstant šiam tyrimui, buvo apklausti ir kiti koncerno vadovai. Pernai rugpjūčio pabaigoje pareigūnai kaip specialųjį liudytoją apklausė jo valdybos narį Romaną Raulynaitį, o rugsėjo pradžioje - kaip specialusis liudytojas apklaustas ir koncerno prezidentas Darius Mockus.

Šis statusas byloje buvo suteiktas ir vėliau narystę Liberalų sąjūdyje susistabdžiusiems savivaldybės tarybos nariui, buvusiam Seimo nariui Šarūnui Gustainiui bei G.Steponavičiui.

Specialaus liudytojo statusas asmeniui suteikiamas, kai jis apklausiamas apie savo veiksmus, bet pagrindo įtarimams pateikti nepakanka.

Daugiau nei pusė milijardo eurų pajamų per metus gaunanti „MG Baltic“ yra viena didžiausių verslo grupių Lietuvoje. Ji valdo alkoholio, žiniasklaidos, nekilnojamojo turto, prekybos drabužiais, statybos, logistikos, informacinių technologijų, telekomunikacijų verslus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ričardas G.

Ričardas G. portretas
Antisemitizmo DEMASKAVIMAS. Straipsnyje „Prieš teismą stojo internete žydus dergęs komentatorius Jonas" rašoma, kad 62 metų kaunietis Jonas Grinius teisme aiškino, kad žydų, krikščionių Dievas yra šėtonas. Antisemito teismo posėdį stebėjęs Kauno žydų religinės bendruomenės atstovas Bairakas svarstė, kodėl iki šiol nėra tinkamai ištirta teisiamojo Jono psichikos būklė.

profesorė Ona Ramanauskienė

profesorė Ona Ramanauskienė portretas
Pritariu savo vyrui Daktarui Jonui Ramanauskui, nors jis ir neinteligentiškai pasikeikia. Bet mokslas ir keiksmažodžiai vienas kitam nekenkia. Leonardas da Vinčis nuostabiai tapė paveikslus, Einšteinas puikiai grojo smuiku, o mano Jonas jau teisme pabuvojo už gražias kalbas.

...

... portretas
Gabriuk, jis TIK kartu su tavimi.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių