Konservatorių maištininkai partijos palikti neplanuoja

Konservatorių vadinamojo krikščioniškojo sparno atstovai toliau nerimsta – LRT.lt žiniomis, praėjusį savaitgalį jie važinėjo po partijos skyrius ir ragino, kad būtų palaikoma jų idėja kuo skubiau sušaukti prezidiumo posėdį, kuriame būtų oficialiai pareikšta partijos pozicija – ar derybos su „valstiečiais“ jau prarastos, ar vis dėlto jas būtų galima atnaujinti.

O „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, pasinaudodamas tokia situacija, pasiūlė konservatorių maištininkams jungtis į jo partijos gretas. Tačiau pastarieji tvirtina, kad niekur bėgti neketina.

R. Karbauskis viešai pareiškė, kad pasiuntė žinią konservatoriams, nesutinkantiems su partijos vadovybės pozicija dėl derybų su „valstiečiais“. Jis teigė, esą jie gali prisijungti prie jo partijos, gali sudaryti atskirą frakciją arba priklausyti „valstiečių“ frakcijai Seime.

Praėjusią savaitę kreipimąsi partijos sekretoriate, kad būtų kuo greičiau sušauktas prezidiumo posėdis, užregistravo krikščioniškojo konservatorių  sparno atstovai – Audronius Ažubalis, Paulius Saudargas, Vytautas Juozapaitis, Kazys Starkevičius, Valentinas Stundys, Žygimantas Pavilionis, Laurynas Kasčiūnas ir Agnė Bilotaitė.

Žalingas kišimasis į partijos reikalus

„Tai – klaida ir iš principo neigiamas, žalingas bei nekorektiškas kišimasis į kitos partijos reikalus“, – atkirto L. Kasčiūnas, vertindamas R. Karbauskio siūlymą perbėgti į jo partijos gretas.

Tačiau L. Kasčiūnas teigė manąs, jog būtina sušaukti prezidiumo posėdį, kuriame būtų oficialiai pareikšta partijos pozicija dėl derybų su „valstiečiais“.

„Derybos su „valstiečiais“ būtų įmanomos, jei jos nepavyktų su socialdemokratais. Tačiau mūsų partijai tuomet būtina laikytis konceptualios, aktyvios pozicijos nacionalinio saugumo ir geopolitiniais klausimais“, – teigė L. Kasčiūnas.

Jis taip pat neslėpė, kad partijos viduje šiuo metu diskutuojama, kad vis dėlto galima buvo pabandyti derėtis su „valstiečiais“, bet neperžengiant raudonųjų savo vertybių linijų.

Lagaminų krautis neketina

Buvęs Andriaus Kubiliaus vyriausybės žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius teigė, kad kreipimasis į partijos vadovybę, reikalaujant sušaukti prezidiumo posėdį, buvo pasirašytas tada, kai derybos su „valstiečiais“ dar buvo įmanomos.

Šiuo metu, pasak K. Starkevičiaus, vykstant vis didesniam apsišaudymui nuomonėmis tarp konservatorių ir „valstiečių“, galimybės derėtis blanksta, atsiranda vis daugiau takoskyrų: „Rinkėjai, ko gero, mūsų nesuprastų, jei po tokių apsižodžiavimų pradėtume derybas su „valstiečiais“, nors per pirmąjį rinkimų turą mes su jais bendravome kaip su būsimais koalicijos partneriais.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

R...

R... portretas
Aiškintis,tartis,aptarti-kiekvienos partijos pareiga.Turėti ir reikšti savo nuomonę-taip pat.Stiprios partijos dundukams suskaldyti niekada nepavyks.O noro tikrai turi žali žmogeliukai.

Jonas D.

Jonas D. portretas
Pritariam Krikščionių-demokratų frakcijos nuomonei.

...

... portretas
Tos 'partijos' - Valstybės nelaimė, jos TIK dėl savęs riejas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių