Konservatoriams – spaudimas jungtis į koaliciją su „valstiečiais“

Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų (TS-LKD) vadinamojo krikščioniškojo sparno atstovai toliau skatina partiečius šlietis prie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos. LRT.lt šaltiniai TS-LKD tvirtina, kad ši iniciatyva turi ir prezidentūros paramą.

Vyksta „didžiuliai manevrai“

Pirmadienį po pietų įvyks TS-LKD prezidiumo posėdis. Kaip teigia vienas iš LRT.lt šaltinių šioje partijoje, prieš posėdį vyksta „didžiuliai manevrai“.

„Svarstoma, ar eiti į koaliciją ar neiti, kokios bus grupuotės ir sanklodos partijos viduje. Šiandien 15 val. įvyks prezidiumas ir bus sprendžiama. Man atrodo, yra labai nemaža grupelė, kuri labai nori eiti į koaliciją“, – LRT.lt portalui teigė įtakingas konservatorius.

Jungtis į koaliciją su „žaliaisiais valstiečiais“ norėtų ir per šiuos rinkimus į Seimą išrinktas buvęs ambasadorius JAV Žygimantas Pavilionis. Praėjusią savaitę aštuonių konservatorių kreipimąsi, kad būtų kuo greičiau sušauktas partijos prezidiumo posėdis, įregistravo nemažai krikščioniškojo konservatorių sparno atstovų. Tarp pasirašiusiųjų – Audronius Ažubalis, Paulius Saudargas, Vytautas Juozapaitis, Kazys Starkevičius, Valentinas Stundys, Ž. Pavilionis, Laurynas Kasčiūnas ir Agnė Bilotaitė.

„Ž. Pavilionis dabar labai buria visus. Pasiūlyti derėtis. Pasigirdo kalbų, kad LVŽS tik ir laukia, kad nutrauks derybas su socdemais, o jei mes parodysime norą, derėsis su mumis. Įdomu tai, kad tvirtinama, jog tam yra palaiminimas iš aukštybių – Daukanto aikštės“, – LRT.lt teigė konservatorius.

Per pirmadienį įvyksiantį prezidiumo posėdį, pasak LRT.lt šaltinio, krikdemai greičiausiai siūlys jungtis į koaliciją. „Tačiau man nepatinka tai, kad nepasveriami pliusai ir minusai. Ydinga situacija – nuo pat pradžių neįvyko diskusijos, kurios būtų pasvėrusios visus „už“ ir „prieš“. Nebuvo demokratinio proceso, įvyko susiskaldymas į stovyklas, ir visi beatodairiškai kabinasi į savo tiesas“, – kalbėjo TS-LKD narys.

Ž. Pavilionis: individualius interesus iškėlusių lyderių – pilnos kapinės

Savo ruožtu Ž. Pavilionis portalui LRT.lt teigė, jog pasisako už jungimąsi į koaliciją, tačiau „be raudonųjų ir su labai aiškiomis sąlygomis, dėl kurių reikia rimtai derėtis“.

„Manau, mes būtume jas išsiderėję vietoj to, kad labai patogiai sėdėtume opozicijoje ketverius metus, o vėliau kalbėtume apie 8 praleistus metus, kurie iš tiesų gali būti labai svarbūs mūsų valstybės egzistencijai. Matome, kas tuoj įvyks Amerikoje, aplink visur vyksta „Brexit“. Tai ir pas mus dalinai įvyko „Brexit“. Į tai reikia labai rimtai reaguoie, jei galvojame ne tik apie savo asmeninę, bet ir valstybės ateitį“, – komentavo Ž. Pavilionis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nukvakęs Kęstas skundžiasi - gyvenimas yra pavojuje

Nukvakęs Kęstas skundžiasi - gyvenimas yra pavojuje portretas
Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo „Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika“. Taip žmogelis beveik trečdaliu pasididina savo komentarą. Dėl protinio neįgalumo tą patį komentarą kartoja po daugeliu straipsnių. Šio nukvakusio žmogelio pezėjimas – Kremliaus demagogijos atkartojimas

diktatura

diktatura portretas
vergai savo nuomene gali issakyt tik komentaruose.konservai bus valdzioje ir niekas to nepakeis...

Kęstas

Kęstas portretas
Malonu matyti valstiečių suvokimą, kad mūsų, lietuvių, gyvenimas yra pavojuje. O bjaurios landsbergių (svarbu anūkas) ir degutienių (svarbu vyras ir sūnus) intrigos, jau, ačiū tautai ir Dievui, yra praeityje. Bet pereikime prie konkretaus darbo. Produktyvumo algos, tai algos, kurios yra didesnės, negu tos algos, kurias dauguma dabar gauna rinkoje. Gaudami tokias algas, darbuotojai yra labiau lojalūs, stropiau dirbantys, todėl labiau produktyvūs ir kūrybiški (aptariama čia [1]). Akivaizdu, kad greitai augančiam verslui tai yra geras metodas aplenkti konkurentus. Tokios produktyvumo algos tinka verslams, kuriuose laimėtojas surenka viską, kas yra duotoje verslo šakoje yra geriausio. Pavyzdys - Fordo automobilių gamykla. Jei Lietuvoje mes norime sukurti stabilius verslus, kurie išgyventų pasaulinėje konkurencijoe, mes turime skatinti produktyvumo algų mokėjimą strategiškai svarbiose bendrovėse. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių