Konservatoriai vėl vertins M. Adomėno elgesį

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) Priežiūros komitetas vėl vertins parlamentaro Manto Adomėno elgesį bendraujant su „MG Baltic“ atstovais.

Kaip BNS sakė komiteto vadovas Valdas Benkunskas, bus vertinama naujienų portalo delfi.lt antradienį skelbiama politinės korupcijos bylos medžiaga, kur M. Adomėnas pripažįsta gavęs „MG Baltic“ palaikymą dalyvaujant TS–LKD pirmininko rinkimuose, taręsis dėl finansinės paramos rinkimams bei tuometinio koncerno viceprezidento Raimondo Kurlianskio buvęs įtikintas balsuoti už koncernui naudingas pataisas.

„Mes šią straipsnyje pateiktą informaciją Priežiūros komitete svarstysime, nes M. Adomėno atžvilgiu tyrimas yra pradėtas, bet nėra pabaigtas, jokių sprendimų nesame priėmę. Faktai, kurie paaiškėjo, buvo apsvarstyti, bet laukėme, kaip toliau „vyniosis“ byla, kad galėtumėme priimti sprendimus. Tad dabar, matyt, yra tas etapas, kai reikės pasvarstyti“, – BNS sakė V. Benkunskas.

Anot jo, posėdis turėtų vykti kitos savaitės pradžioje.

Opoziciniai konservatoriai balandį jau buvo svarstę M. Adomėno elgesį, tuomet gavus jo paaiškinimus dėl susitikimų su buvusiu koncerno „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu ir jokio sprendimo nepriėmė, tačiau žadėjo šį klausimą nagrinėti vėliau. Tuomet apie M. Adomėno susitikimus su R. Kurlianskiu pranešė dienraštis „Lietuvos rytas“. Jo teigimu, konservatorius su tuometiniu koncerno viceprezidentu susitiko kelis kartus nuo 2014 iki 2016 metų pakalbėti apie politinius procesus. Verslininkas esą pageidavo, kad M. Adomėnas nekliudytų į Vilniaus merus kandidatuoti Mykolui Majauskui.

Delfi.lt antradienį skelbia M. Adomėno liudijimo ikiteisminiame tyrime duomenis, kur parlamentaras nurodo, jog su R. Kurlianskiu susitikinėjęs ir politines aktualijas aptarinėjęs maždaug kartą per tris mėnesius viešose vietose. Jis teigė gavęs R. Kurlianskio pritarimą dalyvavimui TS–LKD pirmininko rinkimuose, balsavęs už liberalo Šarūno Gustainio pateiktą Vartojimo kreditų įstatymo pataisą, nes R. Kurlianskis jį įtikino, kad jame bus išlaikytas skolintojų ir skolininkų interesų balansas.

BNS M. Adomėnas tikino visas šias aplinkybes jau išsakęs TS–LKD Priežiūros komitetui. Tą BNS patvirtino ir V. Benkunskas.

M. Adomėnas patvirtino, kad liudijimai yra teisingi, tik pabrėžė, jog R. Kurlianskio paramą dėl kandidatavimo konservatorių pirmininko rinkimuose gavo jau paskelbęs, jog dalyvaus.

Jis taip pat sakė bendravęs „su daug pasiturinčių žmonių“ dėl finansinės paramos per rinkimus, iš R. Kurlianskio taip pat tikėjosi gauti teisėtą paramą kaip iš fizinio asmens. Įstatymai numato, kad tokia parama politinės kampanijos metu negalėtų viršyti 10 vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžių (šiuo metu tai būtų 8760 eurų) bei 10 proc. fizinio asmens metinių pajamų.

„Apie jokias sumas nebuvo kalbama, buvo principinis klausimas“, – teigė M. Adomėnas.

„Visa informacija, kuri šiandien buvo paskelbta – aš ją pateikiau Priežiūros komitetui ir, manau, kad jei iki tol nerado jokio pagrindo (pažeidimams – BNS), nemanau, kad dabar kas nors naujo atsirado“, – pridūrė jis.

Partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako, kad kai kurie M. Adomėno liudijimuose minimi epizodai jam primena bandymus užvaldyti TS–LKD partiją.

„Man kai kurie epizodai primena ketinimus užvaldyti partiją, tai turi būti įvertinta neigiamai, aš tai vertinu neigiamai, tą bendrą kontekstą. Tyrimas Priežiūros komitete nebaigtas, bus duotas atsakymas – koks jis bebūtų, aš pasiruošęs jį gerbti“, – sakė G. Landsbergis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Julijona

Julijona portretas
Jus bevardziai Anonistai, uzsiimkit anonizmu namie, nesikasykit pamate Landsbergi, jis jusu geismu nepatenkins. Smeizikai issigimeliai sovietine siuksles baikit kabintis prie lansberginiu, jus neverti sios gimines nei senoooo batu puspadzio!!!!!!

Laima

Laima portretas
Man sunku isivaizduoti is kokiu siuksliu atgime tokie komentatoriai, iskur ju tokia neapykanta sviesiems Lietuvos zmonems. Juk Tevynes sajunga - krikscionys demokratai yra pati pazangiausia,- patriotine partija. mes visi puikiai zinom, kad si partija atkurta ir egzistavo pries sovietu okupacija 1940-sius metus. Ja atkurus is sajudieciu ir isrinkus jos vadovu KGB-istu nekenciama ir ju pataikunu keikiama, Vytauta Landsbergi, visa sovietiniu paslemeku gauja pasiuto is neapykantos ne tik jam bet ir visiems Lietuvos patriotams.Tokia pseudozurnaliste Grineviciute -Janutiene netgi laida kovai pries pazangiausius Lietuvos zmones komjanimo TV ikure. Tik ja pavadint turejo ne Patriotai, o Kova su patriotais. As neisivaizduoju kaip tokias butybes Sventa zeme nesioja, negi ji neprasmegs ir po mano palinkejimu, vis vienu priesu zemeje butu maziau musu brangiai Lietuvai..

kodel

kodel portretas
nejau dedule nemate kad salia parsidavelis juk tokia patirti turi sistemoje buves
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių