Konservatoriai surinko parašus po interpeliacija J. Olekui

  • Teksto dydis:

Didžiausia opozicinė Seimo frakcija – Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – surinko būtinus parašus, kad būtų pradėta interpeliacijos procedūra krašto apsaugos ministrui socialdemokratui Juozui Olekui.

Po interpeliacija pasirašė 35 Seimo nariai, pirmadienį pranešė partija.

Pagal Seimo statutą, interpeliaciją ministrui sesijos metu gali inicijuoti ne mažiau kaip penktadalis Seimo narių, tai yra ne mažiau kaip 29.

J.Olekui pateikti devyni klausimai: kaip vyksta įsigijimo procesai krašto apsaugos sistemoje, konkrečiai teiraujamasi, kaip pirkti virtuvės įrankiai iš bendrovės „Nota Bene“ ir kodėl ši įmonė dažniausiai laimi pirkimus, ar „Nota Bene“ akcininkai yra finansavę Socialdemokratų partiją, kodėl ministras neprisiima asmeninės atsakomybės už gynybai skirtų lėšų švaistymą, kaip jis įsivaizduoja tolesnį savo darbą ministerijoje, kai nepasitikėjimą juo pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė ir kt.

Pagal Statutą, gavęs interpeliaciją Vyriausybės narys privalo ne vėliau kaip per dvi savaites pateikti atsakymus, o Seimas juos gavęs turi apsvarstyti ne vėliau kaip per penkias darbo dienas. Tuomet Seimas balsuoja, ar pritarti ministro atsakymams, o tuo atveju, jei siūloma nepritarti ir ministrui reiškiamas nepasitikėjimas, tokiam sprendimui priimti už balsuoti turi ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Interpeliacija J.Olekui inicijuota po to, kai rugpjūčio 30 dieną Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) paskelbė, kad kariuomenė aštuonis kartus didesne nei rinkos kaina pirko virtuvės reikmenų. VPT duomenimis, 2014-aisiais kariuomenė pjaustymo lentelę įsigijo už 180 eurų, kai identiška lentelė parduotuvėje tuo metu kainavo 28 eurus, duonriekį peilį – už 142 eurus, jo kaina parduotuvėje – 13 eurų. Kepsniams naudojama šakutė pirkta už 184 eurus, kiaurasamtis – už 70 eurų, galąstuvas – už 103 eurus, peilis mėsai kapoti – už 250 eurų. Sietelis įsigytas už 161 eurą, skirtingų dydžių samteliai – už 243 eurus ir 258 eurus.

Šie įrankiai iš „Nota bene“ įsigyti iš viso už 4 tūkst. eurų vykdant sutartį, kurios vertė siekia maždaug 174 tūkst. eurų. Anksčiau su bendrove buvo sudaryta preliminari 1,6 mln. eurų vertės sutartis dėl lauko virtuvių atsarginių detalių ir agregatų pirkimo.

Prieš savaitę kariuomenė pranešė grąžinanti bendrovei įsigytas lauko virtuvės atsargines dalis ir agregatus bei pareikalavo grąžinti lėšas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na koki

na koki portretas
jūs nesupratingi..Taigi mūsų pranašautojai, t.y.reitingų tyrimo artelės išpranašavo, kad aukščiausiai virš visų styro socdemonų reitingai!Todėl iškilo pavojus,kad šį kartą konservų ir Ko'pamainos gali neįleisti(pagal iki šiol egzistavusią valdžios kaitos tvarką) į seimą valdyti Lietuvos.Tai reikia kažkaip juos sukomprojopmatinti ir sutrolinti į(atsiprašau profesoriau)ožio ragą.

vladas lukosevicius

vladas lukosevicius portretas
Patys Lansberginiai bando atsiplauti ir išsisukti nuo baudžiamosios atsakomybės . AUKSINIŲ ŠAUKŠTŲ AFERA IRGI PRASUKTA SU LANSBERGINIŲ PAGALBA . SKAITYKITE L. L. ten pateikti irodymai jog , G. Landsbergio šeimai artima įmonė „Nota Bene“ nuo 2009m. išplovė daugiau nei 30 mln. eurų per fiktyvius viešuosius pirkimus . Lina Jazgevičienė yra Austėjos Landsbergienės (Gabrieliaus Landsbergio, konservatorių partijos pirmininko žmonos) įsteigtos Karalienės Mortos mokyklos direktorė, o jos vyras, Andrius Jazgevičius, yra UAB „Nota Bene“ bendrovės, registruotos adresu Vilkpėdės g. 22, Vilnius, direktorius. Išviešintos visos sutartys apie , Lietuvos kariuomenės viešuosius pirkimus ir „Nota Bene“ laimėtus viešuosius pirkimus.

idomu

idomu portretas
kada bus nuteistas kubilius apvoges pensininkus ir iki sios negrazines pavogtos pensiju dalies
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių