Konservatoriai siūlo pareikšti nepasitikėjimą VTEK vadovu

  • Teksto dydis:

Du opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Ingrida Šimonytė ir Arvydas Anušauskas kreipėsi į Seimo pirmininką „valstietį“ Viktorą Pranckietį, ragindami pareikšti nepasitikėjimą Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininku Romu Valentukevičiumi.

Parlamentarų teigimu, „komisijos vadovo pastaruoju metu priimti sprendimai kenkia komisijos reputacijai ir kelia pagrįstų abejonių dėl jos skaidrumo, o tai niekaip nesuderinama su šios institucijos paskirtimi ir veikla“, pranešė frakcija.

Konservatoriai piktinasi, kad R.Valentukevičius išaiškinimą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūno pavaduotojai Gretai Kildišienei dėl automobilio, nuomojamo iš partijos pirmininko Ramūno Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“, pateikė nesitaręs su kitais komisijos nariais.

R.Valentukevičiaus atsakyme G.Kildišienei nurodoma, kad aplinkybės, kai jai artimas asmuo su „Agrokoncernu“ sudarė automobilio lizingo sandorį ir leido parlamentarei automobiliu naudotis „savaime interesų konflikto nekelia“.

„Net jeigu įstatymas neįpareigoja deklaruoti netiesioginio sandorio, tai nereiškia, jog šis atvejis nevertas išsamaus tyrimo. Seimo narė galbūt gavo tiesioginės materialinės naudos iš įmonės. Kol nepateikta tai paneigiančių įrodymų, negalime atmesti, jog tai buvo apsimestinis sandoris“, – pranešime cituojama I.Šimonytė.

Konservatoriai argumentuoja, kad „komisijos vadovas neturi teisės peržengti savo įgaliojimų, asmeninę nuomonę skelbdamas kaip visos komisijos nuomonę ir taip diskredituodamas visos komisijos veiklą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas  portretas
Valstybės tarnaytojas neprivalo taip elgtis. Net nebuvo sušaukta komisija, jo balsas nusprendė,kad net nagrineti nereikia šio klausimo. Tiesiog pažeidė valstybes tarnautojo atsakomybe ir neatliko savo pareigų iš savanaudišku paskatu. Taip negali buti, toks zmogus turi buti nubaustas ar atleistas už pareigu neatlikima.

taip

taip portretas
apgailetinas klapciukas.del sidabrinio viska padarys

NA NA

NA   NA portretas
konservatnikai aplamai siūlo , rinkimus , laimėjusius valstiečius išmesti iš seimo , palikti jų šeštiorkes liberalus ______deja jų intrigos tęsis visus keturis metus ,jie garsins Lietuvą tik intrigomis ir vėl bandys daryti perversmus ,,,sėkmės ,Lietuva su valstiečiais ,,,,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių