Konservatoriai nesikrato vaivorykštės koalicijos

Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Andrius Kubilius Žinių radijo laidoje „Opozicija“ pareiškė, kad šiuo metu nėra svarstoma galimybė sudaryti vadinamąją vaivorykštės koaliciją. Antra vertus, opozicijos lyderis neatmetė galimybės, kad toks klausimas gali būti diskutuojamas.

Kalbėdamas apie antradienį vykusį susitikimas su socialdemokratų vadovais, A. Kubilius teigė, jog socdemai tuo susitikimu esą norėjo parodyti, kad jiems nepatinka kai kurie koalicijos partnerių veiksmai.

„Aš tik galiu konstatuoti, kad kai kurie socialdemokratų lyderiai ima suprasti, jog toks tolesnis koalicijos partnerių elgesys ar visos koalicijos veikimas tampa vis labiau problematiškas. Aš vertinu susitikimą, kaip supratimą, jog svarbiausiais strateginiais klausimais reikia ieškoti sutarimo.

Anot A. Kubiliaus, konservatoriai tikrai nesiveržia į kažkokias koalicijas, apie ką dabar visi kalba.

„Mes iš pat pradžių sakėm socialdemokratams, kad tokia koalicija, kokią jie sudarė, bus mažai veiksminga. Kad tokie partneriai buvimą valdžioje naudos jiems labai rūpimais tikslais, ar tai būtų susiję su bylomis, ar kitais dalykais. Ir tokios koalicijos darbingumas bus labai menkas. Tą ir matom.“

Vertindamas susitikimą, opozicijos lyderis sakė manąs, jog kai kas socialdemokratų partijoje pradeda suprasti, kad toks koalicijos veikimas pradeda kenkti ne tik valstybei, bet pačiai socialdemokratų partijai.

„Kur tai atves ir kiek tai bus svarbu socialdemokratų partijai, jų pačių reikalas. Mūsų atsakymas labai aiškus. Jeigu susiklostytų tokia padėtis, kad turėsime svarstyti ir naujos koalicijos klausimą, mes jį labai rimtai svarstysim.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių