Konservatoriai nepasirašys susitarimo dėl žmogaus teisių

  • Teksto dydis:

Opoziciniai Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) nepasirašys socialdemokratų siūlomo partijų susitarimo dėl žmogaus teisių.

Pasak konservatorių pranešimo, siūlomas dokumentas prieštarauja pamatinėms TS-LKD vertybėms, nes jame būtų pabrėžiama moters teisė į abortą, leidžiama eutanazija ir homoseksualios santuokos.

Teisingumo ministras Juozas Bernatonis pareiškė, kad tokiu atveju susitarimas bus pasirašytas be konservatorių.

Seimo opozicijos lyderis, konservatorių seniūnas Andrius Kubilius sako, kad susitarimo projektas arba „verčia suabejoti socialdemokratų politine nuovoka, arba nuoširdžiai nusistebėti jų politiniu įžūlumu“.

Pasak A.Kubiliaus, siūlomas susitarimas remiasi klaidinga prielaida, kad partijos gali atsisakyti savo įsitikinimų, o jo tikslas yra dirbtinai sukurti naują viešosios erdvės diskusijų objektą, kuris „nukreiptų dėmesį nuo socialdemokratų vadovaujamos Vyriausybės klaidų bei ryškėjančių nerimą keliančių ekonominių tendencijų“.

„Labai gaila, kad konservatoriai nenori matyti problemų, kurios yra žmogaus teisių ir laisvių srityje. Užuot diskutavę ir ieškoję problemų sprendimų, Tėvynės sąjungos atstovai pasirinko politikavimo ir populizmo kelią. Matyt, kad konservatoriai jau pradėjo savo rinkimų kampaniją“, – savo ruožtu pareiškė teisingumo ministras.

Socialdemokratai pasiūlė didžiosioms šalies partijoms pasirašyti susitarimą dėl žmogaus teisių  ir laisvių apsaugos Lietuvoje, vienas susitarimo iniciatorių - teisingumo ministras J.Bernatonis. Pasak jo, skirtingų pažiūrų politikai gali rasti bendrą nuomonę dėl svarbių Lietuvai klausimų, kaip buvo susitarta dėl gynybos stiprinimo, o atsižvelgiant į geopolitinę padėtį reikia priimti bendrą sprendimą ir dėl žmogaus teisių apsaugos.

Siūlomo susitarimo nuostatos numato, kad „žmogaus teisė į kūno neliečiamybę apima moters teisę į nėštumo nutraukimą iki įstatymų nustatyto nėštumo laikotarpio“, o partijos įsipareigotų „į šią teisę nesikėsinti“. Taip pat rašoma, kad „kiekvienas asmuo turi teisę kurti šeimą Konstitucijos ir įstatymų nustatyta tvarka“, o visos Konstitucijai neprieštaraujančios šeimos formos turi būti pripažintos.

Be to, siūloma partijoms susitarti siekti, kad visi Lietuvos piliečiai turėtų teisę rašyti savo asmenvardžius originalo kalba lotyniškais rašmenimis, taip pat dėl dvigubos pilietybės įteisinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietė

kaunietė portretas
Socdemai nori primesti TS KD savo iškrypusias pažiūras. ir dar kaltina, kad nepasirašo. Reikia proto turėti, jie remiasi Aušrina Marina, o konservatoriai moralinėmis vertybėmis ir konstitucija. Tad pamąstykim, vakar senis Sysas atrodė juokingai aiškindamas, kad visi turi jiems pritarti, be diskusijų partijos viduje.

kom.Na,Na,

 kom.Na,Na, portretas
Zmogau apsirinki.Po Kirkilo valdymo ,isvaistyto izdo ir likome basi .Ar neprisimeni kaip Grybauskaite atvykusiis Briuselio Kirkila protino,kad nesvaistytu valstybes pinigu.O jis vaziuok is kur atvaziavus.pasidalio pinigeliais ir paliko visur 00000.

Nuomone.

  Nuomone. portretas
Bernatonis ir jo klanas pasiryze viska ardyti,griauti.Juk prie komunistu norejo padaryti bendra katila ,bendras zmonas.tai ko palikuonims nepratesus ju lukesciu.Manau,kad daug runkeliu Lietuvoj kurie balsuoja uz juos.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių