Dėl Vilniaus mero posto žada varžytis du buvę ministrai

  • Teksto dydis:

Buvusi finansų ministrė, Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja Ingrida Šimonytė sako rimtai svarstysianti Vilniaus konservatorių pasiūlymą dalyvauti sostinės mero rinkimuose.

„Galiu patvirtinti, kad gavau tokį pasiūlymą ir kad jį labai rimtai svarstysiu“, - BNS trečiadienį sakė I.Šimonytė.

Ji sakė vertinanti parodytą pasitikėjimą, bet sprendimą žada priimti po susitikimų su Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos skyriais Vilniuje.

„Ketinu susitikti su skyriais. Tai nėra kažkoks iš viršaus malūnsparniu, parašiutu ar kaip nors kitaip nuleistas kandidatas - tikrai nenorėčiau tokiu būti. Jei jau tektų dalyvauti, norėčiau būti remiama tų žmonių, kurie yra kompetentingi iškelti savo kandidatą. Noriu su jais artimiau susipažinti, kad jie artimiau susipažintų su manimi ir pamatytumėme, kiek bendrai ir vienodai matome dalykus ir ką galime bendrai nuveikti“, - kalbėjo I.Šimonytė.

I.Šimonytė nėra partijos narė, tačiau teigė mananti, kad tai nėra didelė kliūtis: „Aš nebuvau ir nesu partijos narė, bet nemanau, kad tai labai didelė problema, nes bendriems darbams turbūt svarbiau už narystę yra bendras matymas“.

39 metų I.Šimonytė 2009-2012 metais ėjo finansų ministrės pareigas konservatoriaus Andriaus Kubiliaus vyriausybėje.

Siekti Vilniaus mero pareigų jai antradienį pasiūlė TS-LKD partijos Vilniaus sueigos taryba. Anksčiau Vilniaus konservatorių kandidatu buvo įvardytas Seimo narys Mantas Adomėnas.

Savivaldybių tarybų rinkimus siūloma rengti kovo 1-ąją. Juose pirmąkart merai bus renkami tiesiogiai.

Liberalų sąjūdis trečiadienį oficialiai patvirtino, kad mero pareigų sieks Seimo narys, buvęs teisingumo ministras dešiniųjų vyriausybėje Remigijus Šimašius. Socialdemokratai dėl savo kandidato žada apsispręsti šį šeštadienį.

Konservatoriai kviečia I. Šimonytę kandidatuoti į Vilniaus merus

Opozicinė Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partija pakvietė buvusią finansų ministrę tapti kandidate į Vilniaus mero pareigas kitąmet vyksiančiuose rinkimuose.

„Vilniaus sueigos taryba vakar po ilgų konsultacijų priėmė formalų nutarimą pakviesti I.Šimonytę tapti Tėvynės sąjungos kandidate į Vilniaus merus“, - BNS trečiadienį sakė Vilniaus konservatorių lyderis Mantas Adomėnas.

Pasak politiko, iš I.Šimonytės „gautas atsakymas, kad pradedame dialogą“, be to, ji išsakė pageidavimą susitikti su visais Vilniaus partijos skyriais.

„Labai rimtai žiūrime į Vilniaus perspektyvas ir ateitį. Matome labai rimtus iššūkius ir reikia aukštosios klasės profesionalo, kuris galėtų pradėti tvarkyti Vilniaus problemas. I.Šimonytė ir yra tokia profesionalė, kurios Vilniui reikia“, - kalbėjo M.Adomėnas.

Konservatorių lyderio A.Kubiliaus Vyriausybėje finansų ministre dirbusi I.Šimonytė šiuo metu yra Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja.

Parlamentaras M.Adomėnas kovo mėnesį buvo įvardytas konservatorių kandidatu į Vilniaus merus.

Savivaldybių tarybų rinkimai turėtų vykti kitų metų kovo 1-ąją. Juose pirmąkart merai bus renkami tiesiogiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių