Konservatoriai ir liberalcentristai pateikė rinkėjų parašus dalyvauti EP rinkimuose

  • Teksto dydis:

Didžiausia opozicinė partija Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) ir neparlamentinė Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) ketvirtadienį pateikė daugiau kaip po 20 tūkst. rinkėjų parašų, palaikiusių jų kandidatų sąrašus.

TS-LKD Vyriausiajai rinkimų komisijai pristatė 22 tūkst. 313 parašų, LiCS - 24 tūkst. 893 parašus.

Norėdama dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose partija turi Vyriausiajai rinkimų komisijai pateikti ne mažiau kaip 10 tūkst. kandidatavimą remiančių rinkėjų parašų. Paprastai partijos pateikia daugiau, nes dalis parašų būna pripažįstami netinkamais.

Ketvirtadienį baigiasi terminas partijoms bei rinkimų komitetui pateikti parašus dėl dalyvavimo minėtuose rinkimuose.

Anksčiau parašus yra pateikusios Lietuvos socialdemokratų partija (beveik 40 tūkst.), Darbo partija (per 20 tūkst.), partija „Tvarka ir teisingumas“ (per 23 tūkst.), Lietuvos lenkų rinkimų akcija (per 29 tūkst.) ir Rusų aljansas (per 25 tūkst.), Liberalų sąjūdis (25,2 tūkst.).

Lietuvos lenkų rinkimų akcija bei Rusų aljansas yra pranešę, jog rinkimuose ketina dalyvauti koaliciniu sąrašu, bet rinkėjų parašus rinko atskirai.

Parlamentinė partija „Drąsos kelias“ ketvirtadienį pranešė, kad parašų barjero neįveikė. Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, ji pateikė 5 tūkst. 346 parašus.

Ketinimus dalyvauti EP rinkimuose yra pareiškusios 14 partijų ir B visuomeninis rinkimų komitetas.

Šie rinkimai vyks gegužės 25 dieną. Lietuva rinks vienuolika europarlamentarų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių