Konservatoriai apskundė kultūros ministrą dėl komandiruotės į JAV

  • Teksto dydis:

Trys Seimo nariai konservatoriai Vytautas Juozapaitis, Valentinas Stundys ir Arvydas Anušauskas kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl kultūros ministro „darbiečio“ Šarūno Biručio komandiruotės į JAV.

Jų teigimu, oficiali Š. Biručio komandiruotė į JAV buvo numatyta birželio 29–liepos 5 dienomis, tačiau Kultūros ministerija apmokėjo verslo klasės bilietus birželio 29–liepos 11 dienomis.

„Kultūros ministras, išvykęs į komandiruotę JAV, nustatytu laiku negrįžo į Lietuvą, liko JAV kaip privatus asmuo, oficialiai išėjęs atostogų ir kelionei iš JAV į Lietuvą panaudojo už valstybės lėšas galimai neteisėtai nupirktą kelionės bilietą savo privatiems tikslams tenkinti, tuo sukeldamas įtarimą dėl viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje pažeidimo“, – teigė V. Juozapaitis.

Seimo nariai paprašė VTEK pateikti išvadą dėl kultūros ministro Š. Biručio veiksmų ir komandiruotės į JAV apmokėjimo teisėtumo.

Pats Š. Birutis antradienį BNS sakė skundo dar nematęs, tačiau tvirtino esąs tikras, kad skrydis apmokėtas nepažeidžiant teisės aktų.

„Matyt, priešrinkiminiai triukai“, – teigė jis.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geriau

Geriau portretas
užskustu paveldo departamenta su žydelka viršūnėje ka negelbėja paveldo.Lentvario rumai griuna, Junesko paveldas žūsta o anai tik žydu getus per visa Lietuvą remontuoti už valstybės pinigus.Šitas Birutis irgi but galejes nemažai toj srity padaryti bet anam giliai dzin

UzEzerelio

UzEzerelio portretas
Komentatoriui " Pasakys" : Kaip smagu matyti kad nepamirsot rusu/chastuskiu kalbos! :) Kitaip nebutu imanoma issireiksti, lietuviu kalba tiesiog neturi reikalingu zodziu, ar ne? Rusu tikslas kaip ir pasiektas, jie daugeli metu norejo lietuvius paversti rusakalbiais slavais. O jei kalbeti nuosirdziai, be sarkazmo, tai gal reiketu pasistengti kalbeti lietuviskai? Nenoriu izeisti, bet daznai iprotis yra labai stiprus . Bet kodel ji nepakeitus.

Zigmas

Zigmas portretas
už tuos nuolatinius skundikus k... tikrai nebalsuosiu, nors kartais ir balsuodavau.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių